Власники арештованих ТЕЦ у Новояворівську та Новому Роздолі (Львівщина) чинять перешкоди початку опалювального сезону. Вони намагаються унеможливити процес ефективного управління арештованими активами.

Після того, як Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало в управління арештовані на Львівщині ТЕЦ законно обраному управителю  власники цих об’єктів продовжили саботаж підготовки до опалювального сезону.

Управитель зіштовхнувся з проблемою невиходу на роботу персоналу підприємств. Раніше робітників ТЕЦ дезінформувало керівництво теплоелектроцентралей.

Також власники арештованих активів тиснуть на працівників АРМА, НАБУ та САП. Вони звернулися до Національної поліції із завідомо неправдивою заявою про рейдерське захоплення. За заявами представників власників відкрили кримінальні провадження проти співробітників АРМА.

Представники власників (братів Дубневичів) через суд намагалися заблокувати будь які дії АРМА відносно їх майна. Втім, Окружний адміністративний суд Києва закрив провадження без задоволення їхніх вимог.

Через місцеві ЗМІ поширюється паніка серед населення про неготовність ТЕЦ до опалювального сезону з вини держави та АРМА, зокрема. Насправді ж, обраний на конкурсі управитель робить все можливе для якомога швидшого початку роботи теплогенерацій.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(189) "Обраний на конкурсі управитель робить все можливе для якомога швидшого початку роботи теплогенерацій." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Обраний на конкурсі управитель робить все можливе для якомога швидшого початку роботи теплогенерацій.

НКРЕКП надала Управителю необхідні для роботи ліцензії. Місцева влада затвердила тарифи. НАК “Нафтогаз України” уклав угоду з Управителем, якого визнали повноправним учасником ринку електроенергії. Відновлюється технічна документація, яку знищили. Управитель прийняв на себе всі борги ТЕЦ (300 млн грн). Також вирішено питання про повернення назад газотурбінної установки, яку власники незаконно демонтували і вивезли з території підприємства. Відновлюється база обліку споживачів, яку теж навмисно знищили.  НАБУ, САП, АРМА та Управитель взяли під контроль всі об’єкти ТЕЦ. Їх територія охороняється. А головне – іде робота з повернення персоналу та підготовки обладнання до якомога скорішої подачі тепла.

Юридичний радник ТІ Україна, Катерина Риженко відзначила: “Передача такого об’ємного майнового комплексу в управління АРМА здійснюється вперше, тому складностей, з якими зустрічаються співробітники Агентства багато. ТЕЦ є стратегічно важливими об’єктами, адже забезпечують темлом тисячі жителів, і в їх ефективній роботі мають бути зацікавленими не тільки АРМА і обраний управитель, а також і співробітники об’єктів“.

АРМА закликає жителів Новояворівська та Нового Роздолу з розумінням поставитися до ситуації спричиненої власниками місцевих ТЕЦ. Нагадаємо, ці об’єкти арештовані в рамках кримінального провадження НАБУ про щодо великої корупційної схему в сфері енергетики, розкрадання газу у НАК “Нафтогаз України” на 1,4 млрд гривень.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Україна і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(659) "Передача такого об’ємного майнового комплексу в управління АРМА здійснюється вперше, тому складностей, з якими зустрічаються співробітники Агентства багато. ТЕЦ є стратегічно важливими об'єктами, адже забезпечують темлом тисячі жителів, і в їх ефективній роботі мають бути зацікавленими не тільки АРМА і обраний управитель, а також і співробітники об'єктів" ["quote_author"]=> string(84) "Юридичний радник ТІ Україна, Катерина Риженко" }

Передача такого об’ємного майнового комплексу в управління АРМА здійснюється вперше, тому складностей, з якими зустрічаються співробітники Агентства багато. ТЕЦ є стратегічно важливими об'єктами, адже забезпечують темлом тисячі жителів, і в їх ефективній роботі мають бути зацікавленими не тільки АРМА і обраний управитель, а також і співробітники об'єктів

Юридичний радник ТІ Україна, Катерина Риженко