18 лютого АРМА у тестовому режимі запустило реєстр арештованих активів. Нині в ньому можна отримати інформацію про понад дві тисячі активів.

Про це йдеться на сайті Агентства.

Запуск цього реєстру передбачений законом про АРМА, ухваленим у 2015 році. Його мета: узагальнення та оперативний обмін інформацією щодо активів, одержаних злочинним шляхом. Реєстр має відображати дані про арештовані в рамках кримінальних проваджень активи, управління ними чи їх реалізацію, конфіскацію, одержані від їх реалізації кошти тощо.

“Transparency International Ukraine неодноразово наголошувала на необхідності цього реєстру. Більшість активів в управлінні АРМА — чутливі, до них прикута особлива увага громадськості. Тому запуск реєстру — це дійсно крок уперед. Попереду – ще багато роботи з його удосконалення та повноцінного функціонування. Ми з колегами обов’язково потестуємо його та надамо свої висновки пізніше”, — зазначила керівник юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко.

До речі, пропозиції та зауваження щодо роботи реєстру можна надсилати на електронну адресу [email protected] (з темою листа: «Пропозиції до роботи Реєстру»).

Нагадаємо, 19 березня Агентство з розшуку та менеджменту активів за участі Трансперенсі Інтернешнл Україна презентувало Перелік арештованих активів. Серед іншого, там можна буде знайти інформацію про кількість активів, які передано судами в управління АРМА, дані про статус управління арештованим майном та їхню географію.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(539) "Більшість активів в управлінні АРМА — чутливі, до них прикута особлива увага громадськості. Тому запуск реєстру — це дійсно крок уперед. Попереду - ще багато роботи з його удосконалення та повноцінного функціонування. Ми з колегами обов’язково потестуємо його та надамо свої висновки пізніше." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Більшість активів в управлінні АРМА — чутливі, до них прикута особлива увага громадськості. Тому запуск реєстру — це дійсно крок уперед. Попереду - ще багато роботи з його удосконалення та повноцінного функціонування. Ми з колегами обов’язково потестуємо його та надамо свої висновки пізніше.

Катерина Риженко