13 липня сталося те, чого чекали ми всі дуже давно. Чинний міністр внутрішніх справ написав заяву про відставку, і відповідна заява вже з’явилася на сайті Міністерства внутрішніх справ.

“Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!” — написав поки ще чинний міністр внутрішніх справ.

Саме Арсен Аваков найдовше в історії України обіймав посаду міністра. І це при тому, що за 7 років керівництва і МВС, і сам Аваков неодноразово втрапляли в обурливі скандали. Але, попри численні заяви громадськості, всі ці роки він все одно залишався на посаді: https://bit.ly/Avakov_zayava

Можна багато згадувати, через що Аваков уже давно мав піти. Але ми наведемо лише кілька пунктів, яких більше, ніж достатньо, аби він звільнив посаду:

  • За 7 років в уряді він не провів необхідну реформу поліції, а в її провалі звинувачує інших.
  • Замовники убивства Каті Гандзюк досі не ув’язнені, а причетні до десятків нападів на активістів гуляють на свободі.
  • Справа вбивства Шеремета викликає  більше запитань, ніж відповідей.
  • У серпні 2019 року МВС оголосило про ліквідацію Департаменту захисту економіки у складі Нацполіції. Натомість було створено таємний підрозділ, про який взагалі не розповідають громадськості.
  • В останні роки органи правопорядку не лише сумнівно захищають громадян, а взагалі регулярно цей порядок порушують. Злочини поліцейських вкрай часто покривають, а самі відділки нерідко перетворюють на місця для тортур.
  • І при всьому цьому саме його міністерство насправді “виграло” під час коронакризи, адже саме МВС отримало найбільше грошей із Фонду боротьби з COVID-19.

Вистачає аргументів? Більше, ніж!

Зізнаємося чесно — ми точно не будемо сумувати за Арсеном Борисовичем. І вважаємо, що він має не просто піти з посади, а й понести відповідальність за порушення, яких припустився за роки його перебування на посаді.

Вже 15 липня Верховна Рада має розглянути відставку Авакова. Що ж, чекаємо на рішення народних депутатів.