Член Правління Transparency International Україна, партнер юридичної компанії «Василь Кісіль та Партнери» Віталій Касько склав повноваження.

Своє рішення Віталій Касько пояснив тим, що як керівник практики кримінального права однієї з провідних юридичних компаній в Україні, він, ймовірно, братиме участь у захисті клієнтів, у тому числі і підозрюваних у корупційних злочинах. Незважаючи на те, що загальносвітовою практикою ототожнення адвоката з його клієнтом є неприпустимим, в Україні існують та будуть продовжуватися спроби висвітлити роботу сторони захисту у цих справах як конфлікт інтересів між професійною діяльністю адвоката та громадською активністю, наразі як члена Правління представництва глобальної антикорупційної мережі.

Правління Transparency International Україна підтримало рішення Віталія Каська. «Стандартами верховенства права розвинутих країн якісний адвокатський захист гарантований будь-кому, зокрема і особам, підозрюваним у корупційних діях. Ми вдячні Віталію за тривалу співпрацю і підтримуємо його бажання зосередитися на адвокатській практиці, якість якої є одним з базових атрибутів справедливого судового процесу», — зазначив голова Правління Андрій Марусов.

#

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна

м.т. 050-352-96-18,

e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org

Завантажити прес-реліз