27,57 балів зі 100.  Саме стільки Покровськ отримав за прозорість місцевої влади. Такими є результати дослідження прозорості міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі Transparency International.

Представники міськради Покровська звернулися до нашої команди із проханням презентувати в місті Рейтинг прозорості 100 міст України. Тож 16 квітня відбувся захід за участі представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження. Покровськ посів 89 місце серед ста найбільших міст й опинився у групі, маркованій червоним кольором. У цих населених пунктах потрібно терміново вирішувати проблеми із підзвітністю та прозорістю.

Порівнюючи результати міста з минулорічними, Покровськ набрав трохи більше 5 балів: найбільший приріст відбувся у сферах освіти (з 0 до 3,5 балів), доступу та участі (від 2,5 до 4 балів), землекористування та будівельної політики (від 2 до 4 балів). Проте в 4 сферах відповідальності місцевої влади спостерігається погіршення ситуації порівняно з минулим роком: сфера “Комунальне майно” втратила 4 бали і наразі має нуль. “Фінансова та матеріальна допомога” втратила 2 бали і наразі має 1 бал, також погіршилися показники у сфері “Інформація про роботу ОМС” (від 3,9 до 3,2 балів) та “Бюджетний процес” (від 1,7 до 1,5 балів). В інших сферах спостерігається невеликий прогрес в 0,5 – 1 бал.

Керівниця програми «Transparent Cities/Прозорі міста» Катерина Цибенко зазначила: «На сьогодні в Україні відбувається процес децентралізації, місцева влада отримує більше повноважень, а бюджети стають більш незалежними. Тому команда програми працює над розвитком механізмів громадського контролю влади і надає рекомендації для представників місцевої влади щодо збільшення підзвітності».

У свою чергу представники міської ради Покровська наголосили на тому, що підвищення прозорості влади стане одним із ключових пріоритетів у їхній роботі.

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати громадян на містах домагатися підзвітності влади, а представників місцевого самоврядування – бути більш прозорими. Адже відкритість і прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.