Програма Прозорі міста / Transparent Cities, що впроваджується за підтримки програми USAID/ ВзаємоДія, провела відкриту лекцію «Змінюючи Покров: як громада може вплинути на діяльність міськрад» та презентацію нашої програми  в місті Покров. Захід відбувся в рамках проекту «ТІ Україна: Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції».

Нашою метою було збільшити аудиторію потенційних активістів, що працюють у сфері розвитку прозорості у своїх містах і готові брати участь у процесах прийняття рішень.

27 березня місцеві активісти та представники програми “Прозорі міста” обговорили перемоги та поразки Покрова та його перспективи на всеукраїнській арені в контексті боротьби з корупцією, а також про можливості громади вибороти для міста звання прозорого, відкритого та комфортного для життя.

Денис Селін із платформи «Громадський контроль» розповів також про успіхи у співпраці з міською радою Покрова – за півроку спільними діями вдалося підвищити прозорість у місті на 50 балів і вивести місто на 4 сходинку у Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.

Представниця Трансперенсі Інтернешнл Україна Катерина Цибенко презентувала загальні бали Покрова у Рейтингу прозорості міст, а також перелік рекомендацій, які необхідно втілити місту.
Крім цього, Анатолій Котов презентував діяльність Програми Transparent Cities/Прозорі міста, яку впроваджує ТІ Україна.

У результаті відкритої лекції ми заохотили 26 громадян – активістів, представників міської ради, студентів та інших громадян – долучатися до життя міста. Ми також запросили аудиторію на наступний захід у Покрові – пограти в настільну гру, яка має допомогти людям брати активну участь у процесах прийняття рішень та забезпечувати прозорість влади у різних сферах, використовуючи різноманітні інструменти громадської відповідальності.