1 червня Верховна Рада проголосувала за покращення становища викривачів в Україні. ЗА —  281 голос. 

Відповідний законопроєкт №3450 повторно розглядався парламентарями з врахованими пропозиціями від Президента України. Нагадаємо, що цьому передувало застосоване ним вето закону “проти викривачів”, який замість підтримки лише шкодив тим, хто протидіє корупції. Ми в ТІ Україна підтримали такий крок Президента.

Народні обранці впорядкували деякі питання захисту викривачів, про які ми раніше розповідали. Однією з визначальних змін стане створення Єдиного порталу повідомлень викривачів, на необхідності якого також наголошувала ТІ Україна. 

Тепер справа за НАЗК. Як відповідальний орган, воно має розробити порядок ведення такого порталу. Належний порядок з проведенням публічних консультацій є важливою складовою для ефективної реалізації прийнятого закону. 

ТІ Україна продовжує акцентувати на необхідності запровадити широку дефініцію поняття “викривач” для відповідності найкращим світовим практикам та міжнародним стандартам. Інститут викривачів має і далі розвиватися задля дієвої боротьби з корупцією в Україні.