Нова Верховна рада проголосувала за обмеження депутатської недоторканності. За — 373 депутати.

З 1 січня 2020 року парламентарі нестимуть юридичну відповідальність без необхідності згоди на затримання чи арешт за всі свої злочини. Вони не нестимуть політичну відповідальність за “результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах”. Але за образу чи наклеп під куполом як і раніше, їх покарають.

З нового року Верховна Рада не повинна буде давати згоду на затримання чи арешт нардепів. 

Наприклад, депутати попереднього скликання відмовилися дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності низки фігурантів справ НАБУ-САП. Це, зокрема, Колесніков, Дейдей, Березкін і Дунаєв.

Наші колеги з Центру протидії корупції зібрали цілу “колекцію” депутатів минулого скликання, на яких вже чекають детективи та прокурори. Бо вони так і залишалися недоторканними до кінця своєї каденції. Йдеться про Георгія Логвинського та Дениса Дзензерського (“Народний фронт”), Богдана Дубневича та Валерія Іщенка (БПП), безпартійного мажоритарника Костянтина Жеваго та “радикала” Сергія Скуратовського: http://bit.ly/32gl7mq

Важко уявити, наскільки очікуваним для нас був цей закон… А детективи НАБУ, мабуть, чекали його ще більше. Підозри їм в руки?

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(410) "з 1 січня 2020 року парламентарі нестимуть юридичну відповідальність за всі свої злочини, окрім як за “результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах”. Але за образу чи наклеп під куполом їх покарають. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

з 1 січня 2020 року парламентарі нестимуть юридичну відповідальність за всі свої злочини, окрім як за “результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах”. Але за образу чи наклеп під куполом їх покарають.