12 грудня 2018 року відбулося обговорення результатів діяльності Агентства з розшуку та менеджменту арештованих активів. Участь у заході взяли представники АРМА, міжнародної та правничої спільнот, бізнесу та громадянського суспільства.
Голова АРМА Антон Янчук поділився першими досягненнями в управлінні арештованими активами. «Система управління арештованим майном працює. Ми переконалися, що це ефективний інструмент збереження економічної вартості арештованих активів. Раніше існували реальні ризики, що арештоване майно може зникнути, потрапити до якоїсь невідомої ТОВ абощо. Тепер же у власника є шанс запобігти певним зловживанням з боку правоохоронної системи», – наголосив Антон Янчук.

Про міжнародний досвід управління арештованими активами розповіла старший радник з питань боротьби з корупцією Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Еляна Концевічуте. За її словами, хоч АРМА і не правоохоронний орган, але асоціюється з ним. І вкрай необхідно бути відкритим та працювати з бізнесом, пояснюючи роль Нацагентства та специфіку роботи з активами.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(268) "Система управління арештованим майном працює. Ми переконалися, що це ефективний інструмент збереження економічної вартості арештованих активів." ["quote_author"]=> string(21) "Антон Янчук" }

Система управління арештованим майном працює. Ми переконалися, що це ефективний інструмент збереження економічної вартості арештованих активів.

Антон Янчук

Підсумовуючи, юридичний радник Transparency International Ukraine Катерина Риженко зауважила: «Важливо, щоб діяльність АРМА була прозорою. Особливо, коли до Агентства потрапляють “чутливі” активи, пов’язані з резонансними кримінальними провадженнями. ТІ Україна як представник громадянського суспільства взяла на себе зобов’язання забезпечувати відкритість Нацагентства та контроль з боку громадськості».

Після офіційної частини заходу учасники мали змогу у неформальній атмосфері поспілкуватися зі спікерами та подискутувати на гострі теми.
Більше світлин із заходу «Управління активами: успіхи та виклики в роботі АРМА» на нашому Flickr.
Захід організовано за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Транспересні Інтернешнл Україна і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(275) "Важливо, щоб діяльність АРМА була прозорою. Особливо, коли до АРМА потрапляють "чутливі" активи, пов'язані з резонансними кримінальними провадженнями." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Важливо, щоб діяльність АРМА була прозорою. Особливо, коли до АРМА потрапляють "чутливі" активи, пов'язані з резонансними кримінальними провадженнями.

Катерина Риженко