До офісу ТІ Україна завітав, проектний менеджер Transparency International Грузія Ерекле Урушадзе. Ерекле є співробітником організації з 2009 року. Він працює над антикорупційними перетвореннями у Грузії з часів президентства Саакашвілі.

На сьогодні Грузія зіштовхується з такими ж антикорупційними викликами, як і в Україні. Мова йде, передусім, про безкарність топ-корупціонерів. Грузинські експерти шукають, як забезпечити незалежність державних антикорупційних органів та системність перевірки декларації високопосадовців.

Ерекле відмічає, що порівняно з Україною, грузинська влада ніколи не здійснювала тиску на представників антикорупційної громадськості. Це дозволило організації розвинутися: зараз Transparency International Georgia має головний офіс у Тбілісі, де працює 35 осіб, та три регіональні відділення. «Ми із засторогою спостерігаємо, як в Україні запроваджується електронне декларування для громадських активістів, що протидіють корупції. У нас таких норм немає, бо грузинські політики цінують добрі стосунки з Брюсселем», – зазначив Урушадзе.