Невіддільна частина нашої роботи — дослідження. Саме вони дають нашій команді  розуміння глибини проблем у сфері антикорупції, а відтак і підґрунтя для подальшої роботи: пошук рішень, адвокацію тощо.

У 2021 році ми оприлюднили багато праць з теми закупівель, антикорупційної екосистеми, приватизації та оренди публічного майна, прозорості міст та інших, тож давайте подивимось на них у цьому дайджесті.

 

Антикорупційна інфраструктура

Індекс сприйняття корупції

Найважливіше дослідження ТІ Україна — Індекс сприйняття корупції (Corruption Perceptions Index — CPI). Цей показник з 1995 року розраховує міжнародна організація Transparency International на основі 13 досліджень авторитетних міжнародних установ і дослідницьких центрів. CPI відображає  думку представників бізнесу, інвесторів, дослідників ринку тощо. Він відображає точку зору приватного сектору та його сприйняття корупції в публічному секторі.

У 2020 році показники України в СРІ виросли на 3 бали. Із 33 балами зі 100 можливих ми отримали 117 місце зі 180 країн у списку СРІ-2020. Ми вже маємо свіже дослідження, оприлюднене у 2022 році.

Моніторинг роботи ВАКС

У січні 2020 ми презентували результати піврічного комплексного дослідження роботи Вищого антикорупційного суду. ВАКС — унікальна судова установа у системі судів України. Він постійно у фокусі уваги суспільства, органів правопорядку та політичного керівництва країни. Команда наших юристів моніторила процесуальну та процедурну роботу ВАКС, аналізувала судову практику і з’ясувала, чи відповідає робота Антикорсуду стандартам кримінального процесу.

А вже за пів року у новому дослідженні детально проаналізували, як ВАКС долає бар’єри на шляху до правосуддя.

Ефективність моніторингу способу життя посадовців

Моніторинг способу життя посадовців (МСЖ) — нова процедура для України. З її допомогою встановлюють відповідність рівня життя декларантів наявним у них майну й доходам згідно з е-декларацією. Ми дослідили ефективність такої процедури та спрямували рекомендації до НАЗК.

Однією з важливих вимог під час проведення моніторингу є дотримання права на приватне та сімейне життя, гарантоване статтею 8 Європейської конвенції з прав людини. Відповідно до цього права, державні органи загалом не можуть втручатись у приватне життя громадян, але існують винятки. Тож наші юристи проаналізували судову практику Європейського суду з прав людини, щоб співвіднести її з процедурою моніторингу способу життя декларантів в Україні.

Оцінка виконання рекомендацій щодо спроможності та ефективності НАЗК

Позаторік, у жовтні 2020 року, ТІ Україна презентувала перше власне дослідження спроможності, управління і взаємодії органів антикорупційної інфраструктури. За підсумками цього дослідження ми надали низку рекомендацій для вдосконалення роботи та підвищення ефективності органів. А вже восени 2021 року експерти ТІ Україна проаналізували рівень виконання цих рекомендацій Національним агентством з питань запобігання корупції та іншими стейкхолдерами. 

Як здійснюється антикорупційна політика в Україні?

Наприкінці року ми презентували альтернативний звіт з оцінки ефективності впровадження державної антикорупційної політики. У ньому експерти оцінили реальний стан справ з корупцією в Україні та заходів, які виконує держава для боротьби з нею, зробили висновки щодо ефективності таких заходів та запропонували власні рекомендації. Документ підготовлений на основі спеціально розробленої ТІ Україна методології комплексної внутрішньої оцінки прогресу країни в антикорупції, а наш юридичний радник Олександр Калітенко брав активну участь у формуванні Звіту.

 

Прозорість та підзвітність міст 

Рейтинги прозорості та підзвітності міст України

Головна мета цих щорічних досліджень — подолання корупційних ризиків на місцях через впровадження законодавчих вимог і найкращих практик оприлюднення публічної інформації. Також Рейтинги сприяють розвитку міста, на нього все частіше спираються інвестори й програми міжнародної підтримки.

За результатами обох досліджень, у 2020 році рівень підзвітності виявився вчетверо нижчим за рівень прозорості. 

Чому ми взагалі вирішили досліджувати підзвітність? Річ у тому, що далеко не всі міста стають доброчесними “на ділі”, а Рейтинг підзвітності посилює фактами дані про наявні зміни в регіонах, тож ми бачимо всю картину більш комплексно.

Також у 2021 ми оновили методології рейтингування прозорості та підзвітності українських міст. Навіщо ми це робимо? По-перше, вони мають відповідати актуальним змінам у законодавстві. По-друге, повинні давати реальне підґрунтя для втілення містами найкращих практик прозорості та підзвітності. 

Динаміка прозорості: як змінилися українські міста за чотири роки

Чому деякі міста активно впроваджують зміни, тоді як інші залишаються пасивними? Що їх мотивує, а які виклики перешкоджають прогресу? Ми щороку дивимося на динаміку прозорості 100 українських міст. Це дозволило з’ясувати, чи дотримуються міські ради нормативних вимог у сфері муніципальної прозорості та підзвітності, а також, чи мають мешканці реальну можливість залучатися та впливати на процеси вироблення міських політик. 

Рік після виборів: як змінилися українські міста

Напередодні місцевих виборів 25 жовтня 2020 року ми презентували «Кодекс прозорої влади» для кандидатів у депутати місцевих рад та кандидатів на посаду міських голів. Кандидати зобов’язалися виконувати положення у разі здобуття посад. Через рік ми перевірили, як міські ради реалізують положення Кодексу, які виклики заважають містам рухатись вперед та яке з міст найкраще впоралосяз виконанням положень.

 

Закупівлі

Нецінові критерії в Prozorro: за що держава готова платити більше?

Аналітики проєкту DOZORRO дослідили, як функціонує система нецінових критеріїв у публічних закупівлях. Нецінові критерії — це функціонал Prozorro, що дозволяє при виборі переможця конкурентної закупівлі брати до уваги не тільки ціну. Замовник може визначити, за що готовий заплатити трохи більше. Ці критерії він вказує у системі, а також визначає, яку перевагу отримають учасники з найвигіднішою пропозицією за ними (максимальна вага нецінових — 30%). Тоді система перераховує запропоновані постачальниками ціни та ранжує їх уже з врахуванням нецінових критеріїв.

Захистити свої права: як працює оскарження закупівель за новими правилами

Якщо учасник вважає, що замовник порушив його права, він може звернутися до Колегії АМКУ. Бізнес має таку можливість вже понад п’ять років, проте з 19 квітня 2020 року Верховна Рада змінила правила оскарження та запровадила низку нововведень. Ці зміни повинні були полегшити участь в процесі оскарження та зробити процес більш ефективним. Щоб оцінити, наскільки вдалося цього досягти, ми дослідили оскарження з 2018 року по кінець лютого 2021, проаналізувавши 33 316 унікальних скарг у 24 975 тендерах. 

Функціонал 24 годин у Prozorro: чи вдалося врятувати учасника?

Якщо документи учасника не відповідають вимогам тендерної документації, замовник зобов’язаний відхилити його пропозицію. Таке рішення не лише законне, а й очікуване. Але від 19 квітня 2020 року замовники зобов’язані надавати учасникам 24 години на усунення незначних недоліків у документах. Аналітики DOZORRO дослідили 30 293 випадки надання учасникам 24 годин на виправлення невідповідностей.

 

Управління публічним майном

Оренда держмайна в Україні

Як електронні аукціони змінили сферу оренди держмайна? Експерти Трансперенсі Інтернешнл Україна порівняли ефективність оренди держмайна до та після впровадження нового законодавства. Для цього ми проаналізували понад 27 тис. договорів, укладених за старою процедурою, та всі договори, які укладались за новими правилами у 2020 році. 

Методологія моніторингу порушень у сфері приватизації та оренди державного і комунального майна

Державне та комунальне майно — не менш важлива частка економіки ніж, наприклад, публічні закупівлі. Тож ми прагнули надати представникам громадянського суспільства інструкції з контролю за процедурами малої приватизації та оренди державної та комунальної власності через електронну торгову систему Prozorro.Продажі. З її допомогою активісти та фахівці зможуть виявити порушення законодавства в приватизації та оренді державного і комунального майна.