УВАГА! Оголошується набір активістів, які знаються на особливостях публічних закупівель та спеціалізуються на їх моніторингу. Якщо у Вас є стійке бажання внести свій вклад в те, щоб зробити публічні закупівлі більш ефективними та прозорими, Transparency International Україна запрошує приєднатися до мережі координаторів центрів компетенцій DOZORRO в регіонах.
Протягом 2016-2017 років команда ТІ Україна активно працювала над удосконаленням системи моніторингу процесу закупівель. В результаті була створена платформа DOZORRO – спільнота незалежних громадських активістів у партнерстві з Transparency International Україна, які здійснюють контроль публічних закупівель. Команда працює над тим, щоб будь-яке порушення при закупівлях фіксувалося і розглядалося не тільки незалежними експертами DoZorro, а й контролюючими та правоохоронними органами. Наша мета – дотримання правил гри усіма стейкхолдерами ProZorro.

Досвід роботи регіональних експертів та координаторів центрів компетенцій ProZorro показує, що навчальні програми важливі і виконують свою функцію, проте виникає  потреба в заходах, покликаних відповідати на більш спеціалізовані запитання.
У 2018 році запроваджується пілотний проект з підтримки партнерів у регіонах для  підвищення ефективності їх роботи при використанні інструментів моніторингу та методологій DOZORRO.

В рамках роботи регіональних центрів компетенцій DOZORRO пропонуються наступні напрямки діяльності:

  1. Проведення навчальних заходів з фокусом на системній роботі з моніторингу закупівель з використання інструментів DOZORRO та залучення до вирішення проблемDOZORRO-Спільноти (Dozorro і робота з відгуками, можливості модулю аналітики bi, індекс найкращих практик). Від 6 навчальних заходів на рік.
  2. Супровід мінімум 3 партнерів в області для пілотної співпраці. У якості партнерів можуть бути обрані як окремі замовники, так і їх групи (наприклад, департаменти охорони здоров’я, муніципалітети тощо). Також партнерами можуть стати контролюючі органи у разі наявності бажання конструктивної співпраці.
  3. Регулярний супровід здійснюваних закупівель обраних пілотних замовників з метою ідентифікації та уникнення можливих помилок чи порушень в ході реалізації закупівель. Супровід  передбачає консультації, допомогу, інформування про можливості, оперативне вирішення питань тощо.
  4. Консультації по інструментах надаються в межах компетенції тренера.

ВІДБІР УЧАСНИКІВ:

Запрошуємо взяти участь в проекті, якщо Ви:
– розумієтесь на публічних закупівлях та знаєте відповідне законодавство;
– маєте досвід у проведенні тренінгів та організації навчальних заходів;
– маєте досвід в управлінні проектами та налагодженні співпраці з партнерами;
– розумієтесь на роботі замовників та учасників процесу публічних закупівель, а також діяльності державних органів, які контролюють закупівлі;
– спроможні успішно виконати завдання, пріоритети та мету в рамках проекту;
– зацікавлені в тому щоби зробити процес публічних закупівель більш ефективним, конкурентним та відкритим.

Програма реалізується громадською організацією Transparency International. в рамках проекту USAID, UKaid та Фонду Євразія «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах».

Тривалість проекту складає 8 місяців (до 30.09.2018 включно) з можливим продовженням на рік

Послуги, надані в рамках реалізації проекту, оплачуються щомісяця за результатами конкурсного відбору.

Увага! Для подання заявки на участь в проекті необхідно заповнити google-форму за посиланням – https://goo.gl/forms/1nVWnCdDi1gGKTMc2

Заявки приймаються до 20.01.2018.