29 серпня 2018 року у приміщенні Дрогобицької Міської ради відбулась церемонія нагородження міста пам’ятною табличкою з нагоди досягнення показника 80+ балів у Рейтингу прозорості міст України.

Дрогобич наразі займає 2 місце у Рейтингу прозорості міст України та має 80.3 бали зі 100.

    

Катерина Цибенко, менеджерка програми «Transparent Cities/Прозорі міста» зазначила: «Це велика перемога для міста, але в той же час виклик. Важливо не зупинятися на досягнутому та покращувати й надалі ситуацію з прозорістю в місті, адже прозорість це досить формальний критерій і не менш важливим є дотримання підзвітності, тобто вміння комунікувати з громадою, звітувати про результати дотримуватися прозорості у дії».

За час впровадження проекту, місту вдалось покращити власні показники прозорості на 34 бали та піднятися з 10 на 2 сходинку Рейтингу прозорості, а також здобули максимум балів у трьох сферах відповідальності міської влади:

Закупівлі: від 3,5 балів до 7 (максимум 7 балів);

Гранти, виділення фінансів: від 3,5 балів до 8 (максимум 8 балів);

Соціальні послуги: від 1 балів до 4 (максимум 4 балів).

Як зазначив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, «Ми докладаємо всіх зусиль, щоб Дрогобич став відкритим та прозорим містом. І успішні результати нашої діяльності є очевидними. Часто керівники інших міст питають мене, чи не боїмось ми в таких великих об`ємах відкривати всю інформацію про життєдіяльність міста. І тут я з впевненістю всім відповідаю: ні, не боїмось, бо нам немає чого приховувати, а основною метою нашої діяльності є через інструменти прозорості залучити мешканців до управління містом».

Захід відбувся у рамках проекту «Клуб прозорих міст» ціллю якого є наснажувати міста, які знаходяться вгорі Рейтингу прозорості міст України до досягнення високих показників (80+ балів) прозорості шляхом втілення «складних» рекомендацій та розповсюдження практики серед інших міст України.