Шановні партнери!
Transparency International Україна запрошує вас приєднатися до експертної дискусії щодо рівня прозорості українських міст. Вона відбудеться 27 червня з 14:00 до 18:00 в HUB 4.0 (м. Київ, Ярославський провулок, 1/3). Під час презентації «Рейтингу прозорості 100 найбільших міст» будуть заслухані думки громадських діячів, представників влади та міжнародної спільноти, а також представників органів місцевого самоврядування.
На сьогодні в Україні триває процес децентралізації. Утім, без підвищення прозорості міст ризики та проблеми можуть просто спуститися із центрального рівня на місцевий. І це повністю нівелюватиме ефективність реформи.
Як українці можуть зробити свої міста прозорими, примусити місцеву владу бути підзвітною суспільству? Які міста є найбільш відкритими вже зараз? Що було зроблено муніципалітетами для того, щоб громадяни мали доступ до інформації про місто, зокрема й розподіл суспільних коштів, нерухомості, землі? В яких містах жителі вже вирішують, куди краще спрямовувати кошти місцевого бюджету? Всі ці питання обговорять під час дискусії.
На заході буде оприлюднений рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. Експерти розкажуть, як містам-лідерам вдалося сягнути верхівки у рейтингу, і яким чином інші міста можуть їх обігнати. Топ-міст було вибудовано за 91 показником у тринадцяти сферах, зокрема, у бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та ін.
Окрім того, будуть названі міста, які здобули найменше балів із прозорості, висвітлено сфери, які повністю закриті для громадян. Особливу увагу фахівці приділять шляхам поліпшення ситуації у цих містах та сферах і запропонують свою консультативну підтримку.
У дискусії візьмуть участь:

  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор представництва Transparency International в Україні;
  • Олександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти, головний аналітик проекту «Розбудова прозорості у містах України»;
  • Альона Береза, керівник Жіночого антикорупційного руху (Хмельницький);
  • Анатолій Бойко, представник громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» (Одеса);
  • Олексій Соболев, керівник проекту ProZorro.Продажі;
  • Представники міської влади (запрошено мерів або їх заступників з Маріуполя, Львова, Кропивницького, Самбора, Мирнограда, Боярки, Новомовсковська).

Для участі у обговоренні  просимо зареєструватися за посиланням http://bit.ly/2sRvIWw
Додаткову інформацію ви можете отримати за телефоном: +380 97 398 46 38 (Анатолій)
Давайте об’єднуватися, щоб разом робити наші міста зручними!
Завантажити запрошення