Новий проект закону “Про публічні закупівлі” експерти Міністерства економічного розвитку і торгівлі, проекту ЄС з реформування публічних закупівель та проекту TAPAS уперше презентували наприкінці листопада 2018 року.

З того часу він пройшов низку презентацій, обговорень та доопрацювань з боку замовників, малого та середнього бізнесу, громадських організацій, а також комітету з питань економічної політики Верховної Ради.

До роботи над законопроектом долучилася експертна група з питань удосконалення публічних закупівель, створена з ініціативи Трансперенсі Інтернешнл Україна. До її складу увійшли по два представника від замовників, бізнесу, МЕРТ, Антимонопольного комітету, Держаудитслужби, а також українські та міжнародні експерти з питань закупівель.

Зі схваленим текстом проекту закону, куди увійшли пропозиції експертної групи, можна ознайомитися за посиланням.

Для подальшого обговорення та доопрацювання законопроекту з усіма стейкхолдерами сфери Міністерство економічного розвитку та торгівлі проводить регіональні тури. Записатися на обговорення нового закону у вашому регіоні можна, звернувшись до Олександра Шатковського з проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС»: [email protected].

Графік турів: