Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оголосив додатковий кваліфікаційний відбір майданчиків для продажу банківських активів. Сьогодні їхній продаж через платформу ProZorro.Продажі здійснює 41 торговельний майданчик. За підсумками року загальний обсяг реалізованих активів перевищив 4,8 млрд гривень.

Прийом документів завершується о 09:30 16 січня 2018 року. Для участі в акредитації майданчики-претенденти мають підписати контракт із Трансперенсі Інтернешнл Україна та заповнити онлайн-форму для отримання доступу до тестування (до 26 грудня 2017 року). Ще через три дні — 29 грудня — нові майданчики отримають ключі для проведення тестів, а до 12 січня наступного року вони мають пройти етап технічного тестування торгів.

Для початку тестування майданчики мають поінформувати Трансперенсі Інтернешнл Україна про технічну готовність до проходження ручної та автоматичної перевірки та надати необхідну для тестування інформацію (до 3 січня). Після чого, починаючи з 16 січня 2018 року, ФГВФО повідомить майданчики про результати проходження акредитації.

Детальніше про умови проведення акредитації можна прочитати тут.

Нагадаємо, на наступний рік прогноз продажу банківських активів через платформу ProZorro.Продажі складає 10 млрд грн.

Проект ProZorro.Продажі не використовує бюджетних коштів. Партнерами проекту виступають Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонду прямих інвестицій з капіталом $150 млн, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), та громадська організація Transparency International Україна – українське відділення всесвітньо відомої антикорупційної організації Transparency International, заснованої 1993 року в Берліні колишнім директором Світового банку Пітером Айґеном. Крім того, проект ProZorro.Продажі розвивається за підтримки GiZ, Посольства Нідерландів та добровільних пожертв українського бізнесу.