Сьогодні Верховна Рада України проголосувала за кандидатів до конкурсної комісії Агентства з розшуку та менеджменту арештованих активів, яких попередньо обрав Антикорупційний комітет. Ними стали Сергій Вернидубов, Михайло Іваненко та Юрій Кіскін.

Що про них відомо?

Усі троє адвокати, але кожен має особливі віхи у діяльності. Сергій Вернидубов упродовж 2005-2006 років очолював фірму “Новойл”, яка фігурувала у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та зловживання владою. Також відомо, що його батько був народним депутатом від Партії регіонів та довіреною особою кандидата на пост Президента — Віктора Януковича.

Михайло Іваненко працював на посаді юриста у ТОВ «Аудит Альянс» у 2011-2012 роках, а протягом 2012-2015 років у юридичній фірмі «Astapov Lawyers», де згодом став старшим юристом. До речі, Антикорупційний комітет вже висував цього кандидата.

Юрій Кіскін, крім адвокатської діяльності, є радником генерального директора «Укроборонпрому» та головою Правління «Альянсу виробників озброєння та військової техніки України». Також балотувався від партії «Слуга Народу» до Київської міської ради 9-го скликання.

Чому відбір комісії це важливо?

Як тільки буде відібрано членів конкурсної комісії, розпочнеться процес обрання очільника АРМА, який вже два роки відтягується. Відсутність керівника помітно відображається на ефективності роботи Агентства, зокрема, досі відсутній стратегічний план його діяльності. 

Після формування комісії розпочнеться найцікавіше. Кабінет Міністрів України має оголосити конкурс на нового очільника АРМА, а комісія повинна перевірити відповідність документів кандидатів вимогам профільного закону, провести тестування та співбесіди.

Нагадаємо, що конкурсна комісія формується з представників різних гілок влади та державних інституцій. По одній особі делегують міністри юстиції та фінансів, Генпрокурор, Директор НАБУ та очільник Фінмоніторингу і ще трьох пропонує Верховна Рада. 

Про досягнення і провали роботи АРМА за 5 років читайте тут.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(472) "Після формування комісії розпочнеться найцікавіше. Кабінет Міністрів України має оголосити конкурс на нового очільника АРМА, а комісія повинна перевірити відповідність документів кандидатів вимогам профільного закону, провести тестування та співбесіди." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Після формування комісії розпочнеться найцікавіше. Кабінет Міністрів України має оголосити конкурс на нового очільника АРМА, а комісія повинна перевірити відповідність документів кандидатів вимогам профільного закону, провести тестування та співбесіди.