2 грудня 2021 року о 18:00 мало відбутися засідання конкурсної комісії з обрання голови САП. Однак ще до початку запланована трансляція раптово зникла, а на сайті Офісу Генпрокурора з’явилось оголошення, що через відсутність кворуму нічого не буде. 

Згодом на власній фейсбук-сторінці член комісії Роман Куйбіда написав, що повідомлення на сайті ОГП з’явилося, коли на цей час в зумі зібралися майже всі члени комісії, і кворум мав бути. За його словами, скасування засідання було несподіванкою для всіх присутніх членів і справжні причини досі незрозумілі.

Також, дещо пізніше Куйбіда опублікував оцінки членів комісії від Ради прокурорів за виконані практичні завдання всіма фіналістами конкурсу. 

Драго Кос поставив Олександру Клименку – 18, Андрію Синюку – 10,5, Катерині Клименко – 24, Сергію Савицькому – 16,5 балів; 

Нона Цоцорія виставила Олександру Клименку – 19,5, Андрію Синюку – 10,5, Катерині Клименко – 22,5, Сергію Савицькому – 16,5 балів; 

Томас Фаєрстон виставив Олександру Клименкові – 19,5, Андрію Синюку – 9, Катерині Клименко – 21, Сергію Савицькому – 13,5 балів; 

Роман Куйбіда виставив Олександру Клименку – 18,5, Андрію Синюку – 12,5, Катерині Клименко – 21, Сергію Савицькому – 18 балів.

Сумнівна відсутність кворуму та раптове зникнення запланованої трансляції на YouTube вчергове підтверджує, що конкурс активно саботується головою та окремими членами комісії за мовчазної згоди вищих посадових осіб держави. І це вже вкрай бентежить, адже, поставивши підписи під Меморандумом між Україною та МВФ, саме Президент, Прем’єр-міністр, Голова Нацбанку та Міністр фінансів особисто несуть відповідальність за зрив конкурсу САП.

Тож станом на сьогодні комісія САП:

  • вже зірвала виконання домовленостей України з МВФ;
  • досі не оприлюднила оцінки практичного засідання фіналістів;
  • відтягує процес відбору очільника понад рік.

І громадськість, і міжнародні партнери вже неодноразово закликали комісію довести конкурс до кінця. Сьогодні і посли країн “Великої сімки” знову наголосили на потребі завершити відбір без затягування процесу. Натомість ми бачимо зовсім протилежну ситуацію.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(409) "Сумнівна відсутність кворуму та раптове зникнення запланованої трансляції на YouTube вчергове підтверджує, що конкурс активно саботується головою та окремими членами комісії за мовчазної згоди вищих посадових осіб держави. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Сумнівна відсутність кворуму та раптове зникнення запланованої трансляції на YouTube вчергове підтверджує, що конкурс активно саботується головою та окремими членами комісії за мовчазної згоди вищих посадових осіб держави.