1,1 млрд грн від приватизації готелю “Дніпро” надійшов до державного бюджету України. Продаж офіційно завершився. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Аукціон провели ще 15 липня в системі Prozorro.Продажі. Переможцем стало українське .ТОВ “Смартленд”. Новими власниками стали українці, які планують обладнати готель для проведення міжнародних кіберспортивних змагань.

Це був перший успішний досвід приватизації настільки великого об’єкта за новими прозорими правилами. Його початкова ціна становила приблизно 81 млн грн. Отже, готель продали у понад 13 разів дорожче.

Останні два місяці тривала перевірка компанії. Фонд державного майна ретельно дотримувався відповідної процедури. Адже важливо не тільки заробити на продажі об’єкта, але і забезпечити майбутній розвиток раніше державного підприємства.

“З моменту оголошення результатів аукціону кошти переможця відкритих торгів проходили ретельну перевірку на відповідність вимогам чинного законодавства. Нагадаю, ключова із них: не допустити російського капіталу на приватизовані українські підприємства”, – пояснив очільник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

Однак перевірка завершилася успішно й інвестор вже перерахував державі усі кошти за об’єкт.

Водночас новий інвестор зобов’язаний зберегти готель не менше, ніж на сто номерів і його колектив без зменшення зарплати мінімум протягом пів року. Також він має погасити борги готелю не пізніше, ніж за пів року з дати переходу права власності. Також у назві має бути збережено слово “Дніпро”.