15 липня відбудеться аукціон з продажу найбільшого за всю історію приватизації об’єкта — готелю “Дніпро”. 

Кілька цікавих фактів про нього.

Яка ціна готелю “Дніпро”?

Фонд державного майна виставив на продаж 80 923 400 акцій, які є в 100%-вій власності держави. Ціна цих акцій становить 80 923 400 грн.

Згідно із Законом “Про приватизацію державного і комунального майна” стартова ціна продажу пакетів державних акцій у компаніях визначається на рівні номінальної вартості цих акцій — тобто тієї, яку встановили на момент їх випуску.

Це не означає, що готель продадуть за ці кошти. Аукціон якраз і потрібен, щоб зрозуміти реальну ринкову вартість і, можливо, продати готель в десятки разів дорожче. 

Що є у власності готелю?

Готель “Дніпро” стоїть на земельній ділянці площею 2931 кв. м у самісінькому центрі Києва. Сама будівля на майже 13 тисяч кв. м має 186 номерів, приміщення під оренду, паркінг площею 1580 кв. м, три конференц-зали, бізнес-центр, два бари і ресторани та  SPA-центр. Станом на сьогодні укладено 15 договорів оренди на майже 630 кв. м готелю.

Загальний баланс державної компанії за 2019 рік склав близько 250 млн грн.

Який дохід готелю?

За минулий рік загальний дохід “Дніпра” склав понад 63 млн грн. За перший квартал 2020 року готель “заробив” 9,1 млн грн.

Що зміниться після придбання готелю?

Новий власник акцій повинен буде зберегти основний вид діяльності підприємства та категорію готелю не нижче “4 зірок”. А ще протягом трьох місяців погасити заборгованості щодо зарплат, податків до бюджету та простроченої кредиторської заборгованості.

Також він зобов’язаний зберегти штат зі 159 працівників.

Як продаватимуть готель?

За аукціоном з продажу “Дніпра” можна спостерігати в системі Prozorro.Продажі.