28 серпня Антикорсуд протягом 6 годин оголошував обвинувальний вирок у справі Ржищівського військового лісгоспу.

Керівник лісгоспу Олександр Левківський отримав 4 роки позбавлення волі (з забороною обіймати державні посади протягом 3 років), а пособник Юрій Марисик засуджений до 3 років позбавлення волі  (із забороною обіймати посади протягом 2 років).

Цю справу про хабар у $10 000 в судах розглядали майже 4 роки. Протягом трьох років вона перебувала в Подільському райсуді Києва, а торік потрапила до ВАКС.

Що відомо про справу?

За версією слідства узимку 2016 року т.в.о. директора держпідприємства “Ржищівський військовий лісгосп” Левківський за попередньою змовою з Марисиком сприяв наданню землі. За лист-погодження Левківський мав отримати $10 000.

Левківському інкримінувалося прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом, а Марисику — пособництво у вчиненні корупційних правопорушень.

Варто зазначити, що ВАКС визначив частину доказів по справі недопустимими з огляду на те, що вони були отримані органами досудового слідства з порушенням законодавства, а саме — під час обшуку, який був процесуально оформлений, як огляд. 

Про інші рішення Антикорсуду — читайте в нашій рубриці.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(276) "Цю справу про хабар у $10 000 в судах розглядали майже 4 роки. Протягом трьох років вона перебувала в Подільському райсуді Києва, а торік потрапила до ВАКС." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Цю справу про хабар у $10 000 в судах розглядали майже 4 роки. Протягом трьох років вона перебувала в Подільському райсуді Києва, а торік потрапила до ВАКС.