24 червня Transparency International Ukraine провела одноденний тренінг для регіональних громадських організацій, з якими співпрацює задля боротьби з корупцією.

Серед них Платформа Громадський Контроль, Центр громадського моніторингу та досліджень, Інститут аналітики та адвокації, Трипільський Край, Центр “Антикорупційна платформа”, ЕкспертиЗА Реформ, Центр громадського моніторингу та аналітики, Подільська агенція регіонального розвитку, Залізниця без корупції, Львівський регуляторний хаб, HUB та Хмельницька ініціатива.

Керівниця відділу моніторингу і оцінки Анастасія Мазурок наголосила на важливості стратегічного планування та поділилася з активістами своїми знаннями.

Для всіх болюче питання, як налагодити процеси і не потонути в бюрократії. Адже всі ці процедури та політики часто, здається, що лише обтяжують команду. Але треба розуміти: такі документи — покликані акумулювати ваші напрацювання і знання. Саме завдяки їм ви можете зберегти інституційну пам’ять організації.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(262) "Процедури та політики покликані акумулювати ваші напрацювання і знання. Саме завдяки їм ви можете зберегти інституційну пам’ять організації." ["quote_author"]=> string(109) "Анастасія Мазурок, керівниця відділу моніторингу та оцінки" }

Процедури та політики покликані акумулювати ваші напрацювання і знання. Саме завдяки їм ви можете зберегти інституційну пам’ять організації.

Анастасія Мазурок, керівниця відділу моніторингу та оцінки

Написати якісну грантову заявку та отримати фінансування — це лише частина справи. Не менш важливий етап — реалізувати проект і мати продуктивні стосунки з донорами.

Як спілкуватися з донорами, аби це було корисно для всіх? Пишіть листи після зустрічей (follow-ups), ставтесь до них як до друзів та партнерів та залучайте до планування діяльності. І звісно, запрошуйте на ваші заходи”, — підсумувала керівниця відділу міжнародних зв’язків Анастасія Козловцева.

Про вплив соцмереж на втілення реформ розповів комунікаційний менеджер Євген Гриценко.

“Чому комунікація у Facebook така важлива? Ні одна із соцмереж не дає такого максимально близького контакту з аудиторією, як FB. Ви можете у два кліка затегати мера міста або відповідального за “зраду” чиновника та з перших вуст дізнатися, що він думає.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(299) "Пишіть листи після зустрічей з донорами (follow-ups), ставтесь до них як до друзів і партнерів та залучайте до планування діяльності. І звісно, запрошуйте на ваші заходи." ["quote_author"]=> string(113) "Анастасія Козловцева, керівниця відділу міжнародних зв'язків" }

Пишіть листи після зустрічей з донорами (follow-ups), ставтесь до них як до друзів і партнерів та залучайте до планування діяльності. І звісно, запрошуйте на ваші заходи.

Анастасія Козловцева, керівниця відділу міжнародних зв'язків

У 2018 році ТІ Україна затвердила нову стратегію організації, де одним з трьох ключових пріоритетів — залучити максимальну кількість прибічників і створити умови для об’єднання їх у дієву мережу, забезпечивши сталу підтримку.

Саме тому організація вирішила розбудувати мережу сильних партнерів для максимально ефективної реалізації місії. Один із способів — низка тренінгів, які допоможуть стати регіональним ініціативам сильнішими.

Цей захід було проведено Трансперенсі Інтернешнл Україна в рамках проекту, що здійснюється за підтримки Програми USAID сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact. Зміст цього заходу є відповідальністю виключно Pact і партнерів із впровадження і необов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(451) "Чому комунікація у Facebook така важлива? Ні одна із соцмереж не дає такого максимально близького контакту з аудиторією, як FB. Ви можете у два кліка затегати мера міста або відповідального за “зраду” чиновника та з перших вуст дізнатися, що він думає." ["quote_author"]=> string(74) "Євген Гриценко, комунікаційний менеджер" }

Чому комунікація у Facebook така важлива? Ні одна із соцмереж не дає такого максимально близького контакту з аудиторією, як FB. Ви можете у два кліка затегати мера міста або відповідального за “зраду” чиновника та з перших вуст дізнатися, що він думає.

Євген Гриценко, комунікаційний менеджер