22.11.2016

Антикорупційна рада при Київському міському голові підтримала проект рішення Київської міськради «Про затвердження Положення про проведення інвестиційних конкурсів у місті Києві». Новий механізм розроблено за участю Transparency International Україна, Реанімаційний пакет реформ – Київ та членів робочої групи, що займається механізмами залучення інвестицій.

Документ започатковує єдині умови та правила для всіх сфер інвестиційної діяльності замість попереднього Положення від 24 травня 2007 року. Презентуючи проект Положення, член Антикорупційної ради при Київському міському голові, експерт з врядування Transparency International Україна Олеся Архипська зазначила: «Цей документ не є революційним, але є прогресивним. Нові правила інвестиційних конкурсів – це лише коліщатко в реформі інвестиційної політики». Експерт також акцентувала увагу, що, на жаль, в інвестора довіри до інвестиційної політики все ще немає. Натомість є персональна довіра до Київського міського голови Віталія Кличка та його Першого заступника Геннадія Пліса.

Новий механізм передбачатиме впровадження прозорої, підзвітної та відповідальної політики із активним використанням сучасних новітніх інформаційних технологій. Він визначає порядок організації, проведення інвестиційних конкурсів, а також укладення договорів із залучення інвестицій.