Кабмін продовжив конкурс з обрання голови АРМА. Конкурс фактично проведуть заново.

Уряд постановив визначити умови проведення конкурсу, а також доручив Секретаріату КМУ розмістити оголошення про нього. Після цього конкурсна комісія має провести новий конкурс в установленому порядку за 3,5 місяці. Наразі не передбачено реальної відповідальності для членів комісії, якщо нового керівника АРМА не оберуть у визначений Кабміном термін.

Це виважене та правильне рішення з огляду на ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, у серпні комісія мала визначити переможця конкурсу, однак жоден з семи кандидатів не набрав необхідних шести голосів. ТІ Україна підтримала це, адже першочергове завдання — знайти професійного правника, який зможе гідно керувати цим органом. І якщо жоден з кандидатів не відповідав вимогам — комісія мала право не підтримати нікого. 

ТІ Україна продовжує наполягати на тому, що Агентство повинен очолити незалежний, професійний та доброчесний керівник. Подібну позицію щодо цього озвучували й у Європейському союзі. Тож дійсно варто продовжити конкурс, але знайти гідного кандидата.

“Конкурс АРМА триває вже довго і, враховуючи, що Агентство є частиною міжнародної мережі органів ARO/AMO, успішна робота органу і професійний незалежний керівник — це також підсилення позиції нашої країни на міжнародному рівні”, — каже Катерина Риженко, заступниця виконавчого директора ТІ Україна з юридичних питань.

Агентство з розшуку та менеджменту активів — важлива інституція, яка відповідає за ефективне управління низкою активів зокрема російських. Саме це й повинен забезпечити новий очільник. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(226) "успішна робота органу і професійний незалежний керівник — це також підсилення позиції нашої країни на міжнародному рівні." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

успішна робота органу і професійний незалежний керівник — це також підсилення позиції нашої країни на міжнародному рівні.

Катерина Риженко