9 червня розпочалися співбесіди з кандидатами на посади прокурорів САП. Комісія з відбору вже поспілкувалася з вісьмома кандидатами, своєї черги чекають ще 205 людей.

Загалом на посади прокурорів САП подалося 650 осіб, з них 213 успішно склали тестування та пройшли до співбесід. Тобто на одне місце в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі претендують 59 кандидатів.

Хто ж ці люди?

Наразі в конкурсі беруть участь 187 чоловіків та 26 жінок. З них  більшість — уже працює прокурорами (123 серед 188 проаналізованих кандидатів). Також за можливість працювати в САП борються 14 детективів НАБУ, 11 адвокатів, 2 представники ДБР та 1 — Національної поліції України.

За регіональною ознакою найбільше — із Києва та Київської області (59 із 188 проаналізованих кандидатів). Також чимало претендентів на сьогодні проживає у Харківській, Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях.

Найбільший бал, який отримали кандидати за результатами тестування на загальні здібності, — 145, найнижчий — 110 (таку оцінку отримали 12 потенційних прокурорів).

За попередніми оцінками етап співбесід триватиме 3-4 тижні, в результаті яких комісія повинна буде обрати 11 найбільш достойних осіб. Переможці приєднаються до команди прокурорів САП і будуть здійснювати процесуальне керівництво у найрезонансніших корупційних справах.

Нагадаємо, що серед членів комісії — виконавчий директор Transparency International Ukraine Андрій Боровик

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(254) "Наразі в конкурсі беруть участь 187 чоловіків та 26 жінок. З них  більшість — уже працює прокурорами (123 серед 188 проаналізованих кандидатів). " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Наразі в конкурсі беруть участь 187 чоловіків та 26 жінок. З них  більшість — уже працює прокурорами (123 серед 188 проаналізованих кандидатів).