29 жовтня Комісія з відбору керівника САП нарешті прийняла перші рішення. Зокрема, визначили формулу, за якою відбуватиметься голосування, обрали голову та секретаря, почали працювати над процедурами.

Найбільше часу члени комісії витратили на узгодження формули голосування. Так, представники від Ради прокурорів наполягали, що ця формула має включати обов’язкову квоту, адже їх усього четверо проти семи від парламенту. Декілька разів лунали думки, що важливо враховувати голоси представників від професійної сфери, саме тому необхідна квота у два голоси.

У цей час деякі представники від парламенту вважали, що такий підхід буде блокувати прийняття рішень. П’ятеро з них підтримали формулу голосування  “простою більшістю” у 6 осіб. 

Зрештою після семи годин дискусій погодили голосування за формулою 5+2: 5 обов’язкових голосів від “парламентських” і 2 – від Ради прокурорів. Тільки при врахуванні такої пропорції рішення може вважатися прийнятим. 

Також комісія обрала собі голову — нею стала адвокатка Катерина Коваль. Секретар — завідувачка кафедри у Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського Олена Бусол. 

Серед іншого було вирішено, що секретар комісії підготує оголошення про початок конкурсу з обрання керівника САП до наступного засідання. 

Дата наступного засідання наразі невідома.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(395) "Зрештою після семи годин дискусій погодили голосування за формулою 5+2: 5 обов’язкових голосів від “парламентських” і 2 - від Ради прокурорів. Тільки при врахуванні такої пропорції рішення може вважатися прийнятим. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Зрештою після семи годин дискусій погодили голосування за формулою 5+2: 5 обов’язкових голосів від “парламентських” і 2 - від Ради прокурорів. Тільки при врахуванні такої пропорції рішення може вважатися прийнятим. 

Нагадаємо, що представником від Верховної Ради в Комісії також було обрано Олексія Дрозда, який є поліцейським, відрядженим на роботу до Національної академії МВС. Громадськість уже виcловила обурення його делегуванням до комісії, адже Закон України “Про прокуратуру” забороняє працівникам правоохоронних органів брати участь в роботі Комісії. 

Від участі у першому засіданні Комісії Дрозд самоусунувся, а під час продовження 29 жовтня він теж був відсутній за станом здоров’я.