10 грудня 2021 року відбулося чергове засідання комісії з обрання очільника АРМА. Але комісія не змогла прийняти порядок проведення оцінювання професійних знань. 

У  вересні цього року було визначено склад комісії для обрання очільника Національного агентства. Утім з того часу вона не просунулась навіть до етапу тестування знань кандидатів. Постійні перенесення засідань через відсутність кворуму, на жаль, стали нормою.  

Томас Файерстоун, делегований Держфінмоніторингом, минулого тижня просив виключити його зі складу конкурсної комісії, що комісія таки зробила. Але наразі Кабмін не призначив йому заміни.

Тому першочергово необхідно призначити нового члена для забезпечення стабільної роботи конкурсної комісії. 

Документи для участі у конкурсі подали всього 12 кандидатів, а цієї кількості вкрай мало для достатнього рівня конкурентності. Вочевидь низький рівень зацікавленості кандидатів у конкурсі — це якраз результат роботи комісії. 

Довіру до потенційних кандидатів підірвала відсутність порядку проведення конкурсу та регламенту роботи конкурсної комісії на етапі початку прийому документів, а також розмивання критеріїв оцінювання доброчесності. Через це питання прозорості конкурсу та рівності учасників стоїть вкрай гостро. 

Щоб виправити ситуацію терміново необхідно хоча б прийняти методологію оцінювання кандидатів під час співбесід. Цей документ має чітко визначити критерії оцінки доброчесності майбутнього очільника АРМА, враховуючи найкращий український досвід.Це забезпечить рівність підходу до кожного з кандидатів та сприятиме відбору найкращого з них. 

На жаль, без цих кроків складно очікувати гідного результату відбору Голови АРМА.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(455) "Щоб виправити ситуацію терміново необхідно хоча б прийняти методологію оцінювання кандидатів під час співбесід. Цей документ має чітко визначити критерії оцінки доброчесності майбутнього очільника АРМА, враховуючи найкращий український досвід." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Щоб виправити ситуацію терміново необхідно хоча б прийняти методологію оцінювання кандидатів під час співбесід. Цей документ має чітко визначити критерії оцінки доброчесності майбутнього очільника АРМА, враховуючи найкращий український досвід.