25 листопада на другому засіданні Комісія з відбору голови НАЗК затвердила кандидатів, які відповідають вимогам. Так, 30 осіб продовжують участь, двоє залишили конкурс.

Також став відомий графік конкурсу. Ідеться про написання есе, тестування та співбесіди.

До 1 грудня кандидати мають надіслати есе на тему стратегічного бачення розвитку НАЗК. 3-4 грудня відбудеться тестування загальних навичок і психологічне тестування. 

“Співбесіди з усіма претендентами мають відбутися орієнтовно 11-13 грудня. Утім точна дата поки невідома. Закон передбачає доволі стислі терміни для проведення конкурсу. Ми робимо все, аби встигнути оголосити ім’я переможця до 19 грудня”, — зазначила співголова комісії, керівник юридичного відділу Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Також комісія вирішила, що через потенційний конфлікт інтересів Катерина Риженко не братиме участь у зборі інформації та обговоренні трьох кандидатів, а Віталій Шабунін одного.

Нагадаємо, 22 листопада Кабмін оприлюднив документи осіб, що претендують на посаду Голови НАЗК. До комісії надійшло 32 заявки, серед них — ексчлен НАЗК, 7 представників Національного антикорупційного бюро України, по троє — з Генпрокуратури та адвокатів. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(493) "До 1 грудня кандидати мають надіслати есе на тему стратегічного бачення розвитку НАЗК. 3-4 грудня відбудеться тестування загальних навичок і психологічне тестування. Співбесіди з усіма претендентами мають відбутися орієнтовно 11-13 грудня. Утім точна дата поки невідома." ["quote_author"]=> string(0) "" }

До 1 грудня кандидати мають надіслати есе на тему стратегічного бачення розвитку НАЗК. 3-4 грудня відбудеться тестування загальних навичок і психологічне тестування. Співбесіди з усіма претендентами мають відбутися орієнтовно 11-13 грудня. Утім точна дата поки невідома.

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.