8 листопада відбулося перше засідання Конкурсної комісії з відбору Голови Національного агентства з питань запобігання корупції. 

Члени комісії проголосували за співголів комісії. Ними стали керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко та міжнародний експерт Тільман Хоппе. Комісія визначила, що відбір відбуватиметься у чотири етапи: розгляд документів, тестування загальних навичок, особиста співбесіда та відкрите голосування. Кінцевий термін подання документів на перший етап — 19 листопада. Вся інформація про кандидатів буде оприлюднена для ознайомлення.

У грудні комісія має провести співбесіди з відібраними кандидатами та до кінця року оголосити своє рішення.

Також члени комісії проголосували за перелік вимог до кандидатів. Цей список і всі ухвалені комісією документи найближчим часом будуть оприлюднені на сайті Кабінету Міністрів України.

“Для нас важливо, щоб відбір Голови НАЗК відбувався чесно і прозоро, — зазначила співголова конкурсної комісії та керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко. — З огляду на минулі недоліки роботи цієї інституції, при підготовці та проведенні конкурсу ми маємо передбачити усі нюанси, щоб історія не повторилася. Це будуть дуже непрості місяці важкої й відповідальної роботи. Але ми готові до цих викликів”.

Нагадаємо, що Конкурсна комісія з відбору голови НАЗК складається з шести членів. Три з них були рекомендовані міжнародними донорами, і три — обрані урядом. До складу комісії увійшли Катерина Риженко, Віталій Шабунін, Ольга Кобилинська, Тильман Хоппе, Горан Клименчич, Майкл Сірс. Згідно з законом, строк повноважень члена Конкурсної комісії становить два роки з дня призначення.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(408) "Комісія визначила, що відбір відбуватиметься у чотири етапи: розгляд документів, тестування загальних навичок, особиста співбесіда та відкрите голосування. Кінцевий термін подання документів на перший етап — 19 листопада." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Комісія визначила, що відбір відбуватиметься у чотири етапи: розгляд документів, тестування загальних навичок, особиста співбесіда та відкрите голосування. Кінцевий термін подання документів на перший етап — 19 листопада.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.