Трансперенсі Інтернешнл Україна закликає керівників Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Військової прокуратури ГПУ та Національного антикорупційного бюро України невідкладно розпочати перевірку дій співробітників, які фігурують у сюжеті Bihus.Info. Розслідування має бути здійснено згідно з процедурами, які відповідають законодавству, із залученням підрозділів внутрішньої безпеки. Вважаємо за доцільне долучити до цього процесу громадськість для прозорості процесу.

Також ТІ Україна наголошує на потребі  рішучих дій з боку керівництва НАБУ для відновлення репутації Антикорупційного бюро. НАБУ є частиною антикорупційної інфраструктури, на яку покладають великі надії  як український народ, так і міжнародні партнери. Бюро повинно продемонструвати здатність до контролю за дотриманням законності його співробітниками, а за потреби — до самоочищення. На думку ТІ Україна, НАБУ має якнайшвидше задіяти Управління внутрішнього контролю для розслідування фактів щодо окремих детективів та керівників Антикорбюро та відсторонити співробітників від посад до рішення Дисциплінарної комісії.

Трансперенсі Інтернешнл Україна чекає на позачергове засідання Ради громадського контролю при НАБУ, членами якої є представники організації. Саме цей інститут громадянського суспільства має законні механізми контролю за діяльністю НАБУ і є гарантом прозорості Бюро.