Якщо на офіційному сайті міської ради або спеціальному вебсайті можливість подати онлайн-заяву на отримання місця або послуги в міських установах соціальної допомоги – це місто має високі познаники прозорості.

Дрогобич – єдине зі 100 найбільших міст України, яке в оцінюванні прозорості за підсумками 2019 року отримало максимальний бал за виконання цього індикатора у сфері “Соціальні послуги”. Тут у всіх закладах соціальної допомоги є можливість замовити послугу онлайн, а також простежити статус такої заявки.

Ще у 6 містах можна:
– замовити місце або послугу в установах соціальної допомоги та відстежити статус заявки або
– замовити місце або послугу без можливості відстежити статус заявки.

Серед таких міст:
Бердянськ
Покровськ
Умань
Маріуполь
Миргород
Мирноград

У всіх інших 93 зі 100 найбільших міст України, на жаль, поки немає змоги замовити місце чи послугу в установах соціальної допомоги на офіційному сайті міської ради чи іншому ресурсі.

Сподіваємося, що у новому Рейтингу прозорості за 2020 рік таких міст поменшає, а отримувати соціальні послуги в Україні стане легше та зручніше.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(231) "В Дрогобичі у всіх закладах соціальної допомоги є можливість замовити послугу онлайн, а також простежити статус такої заявки." ["quote_author"]=> string(0) "" }

В Дрогобичі у всіх закладах соціальної допомоги є можливість замовити послугу онлайн, а також простежити статус такої заявки.