21 грудня Transparency International Ukraine та Фонд державного майна України підписали меморандум про співпрацю.

Відтепер ТІ Україна та Фонд будуть спільно боротися з корупцією в публічній владі, просувати реформи та робити реалізацію майна більш ефективною.

“Сьогодні ми закріпили наше партнерство з Фондом держмайна. Нова команда Фонду має дуже амбітні задачі. Ми раді долучитися до чергової реформи у сфері державної власності. Щиро вірю, що амбітні цілі буде досягнуто — реформа ринку оцінки, інституційні зміни та приватизація, яка має пройти максимально ефективно та прозоро. Починаємо”— виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

Фахівці ТІ Україна вдосконалюватимуть інформаційні системи Фонду і надавати рекомендації, допомагати із розробкою законодавства та публічними кампаніями.

Окрім того, планується взаємодіяти з органами державної влади та місцевого самоврядування у питаннях, пов’язаних з реалізацією майна.

Меморандум між ТІ Україна та Фондом держмайна

Нагадаємо, Transparency International Ukraine адмініструвала створення системи державних продажів, яка працює на засадах ProZorro. Після успішних пілотних проєктів з Фондом гарантування вкладів фізичних осіб до ProZorro.Продажі приєдналися інші партнери з боку держави та місцевої влади.

Сьогодні через систему реалізується державне та комунальне майно, відбувається продаж об’єктів малої приватизації. TI Україна передала ProZorro.Продажі державі й надалі надає підтримку проєкту, яким тепер керує державне підприємство.

Повний текст меморандуму публікуємо нижче.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(611) ""Сьогодні ми закріпили наше партнерство з Фондом держмайна. Нова команда Фонду має дуже амбітні задачі. Ми раді долучитися до чергової реформи у сфері державної власності. Щиро вірю, що амбітні цілі буде досягнуто — реформа ринку оцінки, інституційні зміни та приватизація, яка має пройти максимально ефективно та прозоро. Починаємо"" ["quote_author"]=> string(86) "Андрій Боровик, виконавчий директор ТІ Україна" }

"Сьогодні ми закріпили наше партнерство з Фондом держмайна. Нова команда Фонду має дуже амбітні задачі. Ми раді долучитися до чергової реформи у сфері державної власності. Щиро вірю, що амбітні цілі буде досягнуто — реформа ринку оцінки, інституційні зміни та приватизація, яка має пройти максимально ефективно та прозоро. Починаємо"

Андрій Боровик, виконавчий директор ТІ Україна

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Меморандум