Незважаючи на нещодавні вибори в Європарламенті, зацікавлення Євросоюзу в партнерстві з Україною не змінилося. 

Про це 1 листопада заявив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час конференції Transparency International Ukraine “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики”.

На запитання модераторки про те, чого тепер чекати Україні, Мааскас відповів:

“Моя відповідь дуже чітка і дуже позитивна: Україна буде залишатися в центрі уваги ЄС і в контексті зміни уряду в Брюсселі. Кілька хороших друзів України продовжують роботу на своїх посадах. Серед них, наприклад, Марош Шевчович, Валдіс Домбровськис”. 

Маасікас запевнив, Єврокомісія орієнтована ще більше приділяти уваги сусідам. Зокрема, він нагадав, що не так давно кандидат на посаду високого представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки політики Жозеп Боррель підкреслив необхідність для ЄС правильно розставити пріоритети. І на першому місці, за переконанням Борреля, мають бути Балкани, Східна Європа і Близький Схід.

Конференція “5 років боротьби з корупцією: цінності та практики” організована Transparency International Ukraine. На цьому заході спікери та учасники обговорюють уроки та виклики, які постають перед Україною в питаннях боротьби з корупцією.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(223) "Моя відповідь дуже чітка і дуже позитивна: Україна буде залишатися в центрі уваги ЄС і в контексті зміни уряду в Брюсселі. " ["quote_author"]=> string(91) "Матті Маасікас, глава представництва ЄС в Україні" }

Моя відповідь дуже чітка і дуже позитивна: Україна буде залишатися в центрі уваги ЄС і в контексті зміни уряду в Брюсселі.

Матті Маасікас, глава представництва ЄС в Україні

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.