Агентство з розшуку і менеджменту активів розпочало процес управління над комплексом “Межигір’я”. До 12 грудня триватиме прийом документів від потенційних менеджерів.
Як повідомляє АРМА, ідеться про управління активами у вигляді нерухомого та рухомого майна у с. Нові Петрівці Вишгородського району, які передані в Агентство на підставі ухвал Печерського районного суду Києва.
Попередньо відомо, що новий менеджер керуватиме Межигір’ям, допоки Оболонський районний суд та Київський апеляційний суд не винесуть рішення у справі щодо екс-президента Януковича.
“Transparency International Ukraine стежитиме за перебігом цього конкурсу і докладе максимум зусиль, аби Межигір’я нарешті отримало висококваліфікованого тимчасового менеджера. Наразі ми очікуємо, що АРМА увійде в активну фазу роботи і вже найближчим часом комплекс почне адекватно функціонувати”, – наголосила юридичний радник Transparency International Ukraine Катерина Риженко.
Нагадаємо, ГПУ розпочало розслідування щодо Януковича та його оточення. У 2015 році в рамках кримінального провадження на резиденцію Межигір’я було накладено арешт. Пізніше справу було скеровано за підслідністю до Національного антикорупційного бюро, а частини комплексу завдяки низці клопотань прокурорів було передано до АРМА.

Довідка. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено – Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА)  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні. Національне агентство створено за аналогом установ з повернення та управління активами, які успішно функціонують у державах-членах ЄС відповідно до рішення Ради Європейського Союзу № 2007/845/JHA від 06 грудня 2007 року та інших актів права ЄС.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.