22 травня заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко та представники департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Мінекономрозвитку зустрілися з представниками компанії Transparency International Україна та Незалежного Антикорупційного Комітету з питань Оборони (НАКО).

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо можливості співпраці Мінекономрозвитку з представниками громадського сектору у питаннях реформування сектору безпеки та оборони України, зокрема формування Наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром” та впровадження корпоративного управління на підприємствах оборонно-промислового комплексу.

Співголова НАКО Олег Рибачук зауважив, що формування незалежної Наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром” суттєво підвищить ефективність та прозорість роботи оборонно-промислового комплексу та дозволить залучити інвестиції.

Юрій Бровченко зазначив, що впровадження незалежного корпоративного управління на підприємствах оборонно-промислового комплексу є одним із кроків для якісної трансформації цих підприємств, і Мінекономрозвитку працює у цьому напрямку.

Результатом зустрічі стала домовленість між Міністерством та НАКО про подальшу плідну і конструктивну співпрацю з питань проведення реформ безпекового сектору.

Мінекономрозвитку