17 міст України використали рекомендації Transparent cities завдяки чому піднялися у Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України.

Рейтинг прозорості міст – це дослідження, що оцінює кількість проактивно наданої інформації громадянам, якість превентивних заходів з боротьби з корупцією та відкритість влади по відношенню до громадян, укладене українським представництвом міжнародної антикорупційної мережі Transparency International спільно з Transparency International Словаччина та Інститутом Політичної Освіти. Окрім місця в Рейтингу міста також отримали рекомендації у 13 основних сферах відповідальності місцевої влади.

Станом на 25 травня 2018 року рекомендації впроваджено наступними містами: Маріуполь (1 місце в оновленому рейтингу, далі так само), Покров (2 місце), Львів (3 місце), Дрогобич (4 місце), Житомир (6 місце), Бахмут 8 місце), Боярка (15 місце), Чорноморськ (16 місце), Енергодар (17 місце), Дніпро (20 місце), Мелітополь (21 місце), Краматорськ (23 місце), Черкаси (25 місце), Біла Церква (26 місце), Суми (33 місце), Ужгород (40 місце), Сєвєродонецьк (58 місце).

Міста, що не впроваджують рекомендації відповідно опустились вниз в загальному Рейтингу.

Натисніть на зображення для збільшення

З актуальним Рейтингом прозорості 100 найбільших міст України та Рекомендаціями для міст ви можете ознайомитися тут https://transparentcities.in.ua/rating/?rating-year=current

Два міста, які не були включені в Рейтинг доєдналися до оцінювання прозорості – Тростянець та Пирятин. Наразі міста знаходяться на 77 та 95 місцях відповідно, проте у команді проекту впевнені, що це лише питання часу.

Для того щоб піднятися у Рейтингу прозорості міст України необхідно:

  • Переглянути на сайті https://transparentcities.in.ua рекомендації для вашого міста або звернутися до нас на [email protected] за повним їх переліком;
  • Впровадити зміни у своєму місті відповідно до рекомендацій;
  • Надіслати нам на пошту [email protected] перелік впроваджених змін разом з посиланнями для підтвердження;
  • Аналітики проекту перевірять надіслану інформацію та вирахують нові бали, а зміни буде внесено в загальний Рейтинг.

Остаточні результати вимірювання будуть представлені восени 2018 року, коли міста будуть повторно проінспектовані на рахунок прозорості та відкритості, а наразі у міст є шанс скористатися рекомендаціями та покращити свої позиції.

Проект «Розбудова прозорості в містах України» реалізується Transparency International Україна за підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF). Партнерами проекту є Transparency International Словаччина та Інститут Політичної Освіти.