Антикорупційна організація Transparency International Україна за участі Хосе Уґаса, голови правління світової мережі Transparency International, збирає в Києві міжнародних експертів, які допоможуть українським правоохоронним органам визначити, чого їм не вистачає для повернення активів колишнього режиму.

22 травня о 9:00 ТІ Україна запрошує журналістів на воркшоп «Як Україні нарешті досягти успіху у боротьбі з топ-корупцією і поверненні вкрадених активів?». Деталі на сайті http://grandcorruption.strikingly.com.

Які здобутки Генпрокуратури у питаннях повернення активів та чим конкретно вона може прозвітувати перед учасниками GFAR? Які зобовʼязання взяла на себе Україна на антикорупційному саміті у Лондоні у травні 2016 р., і чи є прогрес у їхньому виконанні? Коли влада України врешті розкриє корупційні злочини Януковича та його найближчого оточення?

Міжнародний воркшоп, організований Transparency International Україна, дасть можливість Генеральній прокуратурі та іншим задіяним органам влади прозвітувати щодо прогресу у розслідуванні справ часів Януковича та заручитися підтримкою міжнародних партнерів.

Захід складається з трьох панелей, дві з них відкриті для медіа, одна закрита. Під час відкритих панелей спікерами будуть:

ПАНЕЛЬ 1 (09.35-10.40) Як просувається розслідування корупційних злочинів колишнього режиму:

  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна
  • Хосе Уґас, голова правління Transparency International
  • Юрій Луценко, Генеральний прокурор України
  • Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро України
  • Єгор Соболєв, керівник парламентського антикорупційного комітету

ПАНЕЛЬ 2 (10.40-11.40) Роль громадянського суспільства у боротьбі з топ-корупцією

  • Лукас Оло Фернандес, Transparency International Секретаріат – справа Теодора Обіанґа (Екваторіальна Гвінея)
  • Крістіан Ласслетт, Justice Initiative, Open Society Foundation – справа Ґульнари Карімової (Узбекістан)
  • Джексон Олдфілд, Civil Forum for Asset Recovery (CiFAR) – справа Бена Алі (Туніс) та Мубарака (Єгипет)

Нагадаємо:

Перший Світовий форум з повернення активів (GFAR) відбудеться 2017 року у Вашингтоні у спільно із Великою Британією та за підтримки ООН і Світового банку. Він сконцентрується на питаннях повернення активів Нігерії, Тунісу, Шрі-Ланки та України.

АКРЕДИТАЦІЯ ОБОВЯЗКОВА! Або за формою https://goo.gl/forms/S5t8dYOkWbrol9wz2 aбо за контактами: 050 352 96 18 Ольга Тимченко ([email protected])

Завантажити прес-анонс