9 січня Громадська рада міжнародних експертів винесла на спільне обговорення з ВККС ще 12 кандидатів до антикорсуду. ГРМЕ висловила сумніви в їхній доброчесності та професійності.

На зустрічі йшлося про 11 суддів та екс-суддів: Інну Білоус, Петро Бурду, Миколу Дідика, В’ячеслава Дмитрієва, Олега Кімстачова, Олексія Омельяна, Віктора Онуфрієва, Івана Соловйова, Петра Феськова, Руслана Хитрика, Тетяну Черниш та одного адвоката – Дмитра Ягунова.

Більшості з цих кандидатів закидали сумнівні суддівські рішення, проблемне декларування та неетичну поведінку.

Зі свого боку антикорупційні організації також проаналізували досьє та декларації кандидатів. У чорному списку – 55 негідних претендентів на крісло антикорупційного судді. Усі проаналізовані матеріали громадськість вже передала міжнародним експертам.

Нагадаємо, що 4 січня відбулося перше засідання ГРМЕ. Тоді міжнародні експерти висловили сумніви щодо 8 кандидатів до ВАС – чинних суддів Дмитра Тішка, Тараса Зайця, Євгена Мартинова, Оксани Голуб, Юрія Кулініча та екс-суддів Анатолія Квятковського, Ігоря Штульмана та Анатолія Загороднього. Таким чином, після двох засідань міжнародні експерти винесли на спільне обговорення з ВККС уже 20 кандидатів. Загалом же до цього етапу конкурсу дійшло 113 осіб.