Оновлено 3.12.2021. На жаль, за тиждень після публікації Меморандуму між Україною та МВФ комісія САП так і не виконала обіцянку, дану вищими посадовцями держави. Таким чином дедлайн, вказаний у документі, вже порушено.

Україна пообіцяла МВФ обрати керівника САП до кінця листопада.

Ми в ТІ Україна затамували подих: невже це нарешті станеться? Те, що тривало невиправдано довго, вчора отримало “дедлайн”, підписаний владою: керівника САП мають обрати до кінця листопада, тобто протягом наступних 5 днів. 

Увечері 24 листопада на сайті Міжнародного валютного фонду нарешті з’явився повний текст меморандуму, за яким Україна вже отримала $700 млн фінансової допомоги. І одним із ключових зобов’язань, зафіксованих у цьому документі, є обрання нового керівника САП до вказаного терміну.

Дуже вчасно, що саме сьогодні, 25 листопада, комісія з відбору керівника САП має нарешті зібратися для оцінки результатів практичного завдання кандидатів. Саме практичне завдання кандидати виконали майже місяць тому, але до цього часу комісія так і не провела засідання — через не дуже зрозумілі причини. 

Згадка про конкурс у новій угоді з МВФ, тим паче із конкретною датою закінчення конкурсу, вселяє надію, що епопея, яка триває вже понад рік, нарешті закінчиться. І що задля збереження стосунків із таким необхідним нашій державі кредитором, як МВФ, влада таки дасть “зелене світло” закінченню конкурсу. САП отримає очільника, а Генеральний прокурор втратить можливість впливати напряму на діяльність антикорупційного органу.

Але і це ще не все! МВФ очевидно підтримує наші занепокоєння, тож у меморандумі є досить чіткі зобов’язання до кінця березня змінити законодавство щодо обрання очільника САП, вдосконалити процедуру і надати в ній вагому роль незалежним експертам з міжнародним досвідом.

Щоб підсилити незалежність та спроможність інституції, також у Меморандумі закріплена обіцянка дати антикорупційній прокуратурі більше можливостей вирішувати свої організаційні та адміністративні питання. І на додачу українська сторона обіцяє законодавчо передбачити процедуру зовнішнього аудиту САП, що має проводитись незалежними експертами із міжнародним досвідом застосування антикорупційних законів спільно із аудитом роботи НАБУ.

Це є однозначно гарною ідеєю, про яку ми неодноразово згадували раніше, в тому числі й у дослідженні спроможності, управління і взаємодії органів антикорупційної інфраструктури. Варто підкреслити, що зміни законодавства щодо діяльності САП і його керівника мають прирівняти процесуальні повноваження виконувача обов’язків керівника САП до повноцінного керівника. Саме це допоможе убезпечити інституцію від зовнішніх впливів і уникнути схожої ситуації, коли ряд функцій керівника САП виконує Генеральний прокурор, котрий в Україні є абсолютно політичною посадою.

Чи можна це вже назвати перемогою? В момент призначення нового очільника САП — так. Це стане справжньою перемогою для всіх тих, хто системно боровся спочатку за створення, а потім за наповнення сенсом окремого слова, якого немає в назві САП — “незалежна”.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(108) ""Реформи – для нас. Не можна торгувати реформами за гроші." " ["quote_author"]=> string(80) "З інтерв'ю Президента України іноземним ЗМІ" }

"Реформи – для нас. Не можна торгувати реформами за гроші."

З інтерв'ю Президента України іноземним ЗМІ