5 лютого на Ukrainian Fashion Week молоді дизайнерки Моніка Бернар і Анастасія Сергачова презентували колекцію антикорупційного одягу. TI Україна підтримала ініціативу проведення арт-перформансу із назвою “KORRUPTA”.

За словами дизайнерок, моделі символізують 24 області України й тимчасово окупований Крим. Білі сукні підкреслюють чистоту, бездоганність і вправність корупції, яка зваблює і спокушає українських політиків, олігархів і чиновників. Дві червоні моделі уособлюють Донеччину й Луганщину. АРК Крим зроблена з мішковини як символ політично й соціально-економічно розділеного суспільства. Деталі зі шнурівки на спині суконь викривають справжню сутність корупції. За задумом дизайнерок, рукава й кишені до підлоги приховують руки хабарників.

Наприкінці антикорупційного перформансу художники Сергій Захаров та Дарина Момот розфарбували моделей у жовто-сині кольори, що означає неминучу перемогу над корупцією.

Своїм проектом дизайнерки прагнуть започаткувати мистецький рух проти корупції й показати політичну та інтелектуальну українську моду на глобальному рівні.