Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у незаконному збагаченні колишньому першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби в місті Києві Миколі Ільяшенку.

Про це повідомляє видання «Слово і діло».

За інформацією журналістів, Ільяшенку вручили підозру у незаконному збагаченні за одержання 1 з 6 млн доларів, які мали передати керівникам НАБУ і САП за закриття кримінального провадження про заволодіння рефінансуванням Національного банку Реал банком олігарха Сергія Курченка.

За версією слідства, справу мали закрити в інтересах ексміністра екології.  Його слідство вважало організатором передачі цих коштів. У серпні Вищий антикорупційний суд заочно взяв Злочевського під варту та дозволив стосовно нього проводити заочне розслідування.

Самі НАБУ і САП на разі не коментують цю історію. Чекаємо їхнього офіційного підтвердження та розгляду запобіжного заходу у ВАКС.

Нагадаємо, в лютому 2019 року Конституційний Суд України визнав неконституційною попередню статтю про незаконне збагачення. Тоді через таке рішення НАБУ було вимушене закрити 65 кримінальних проваджень за цієї статтею. 

Торік 31 жовтня Верховна Рада ухвалила новий закон про повернення відповідальності за цей злочин, який також включає і цивільну конфіскацію необґрунтованих активів чиновників. До речі, цей закон теж перебуває на розгляді Конституційного Суду. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(223) "Ільяшенку вручили підозру у незаконному збагаченні за одержання 1 з 6 млн доларів, які мали передати керівникам НАБУ і САП." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Ільяшенку вручили підозру у незаконному збагаченні за одержання 1 з 6 млн доларів, які мали передати керівникам НАБУ і САП.