Вчора фактично зняли з літака і затримали експершого заступника голови правління “ПриватБанку” Володимира Яценка. Він екстрено хотів відлетіти до Відня. 

Сьогодні стало відомо, що також підозри висунуті голові правління Олександру Дубілету та колишній очільниці одного з підрозділів “ПриватБанку” Олені Бичихіній.

Експосадовців “ПриватБанку” підозрюють у причетності до розтрати 136,89 млн грн. 

Чекаємо на обрання запобіжних заходів, повідомимо деталі за першої нагоди. 

За інформацією САП, у грудні 2016 року, за день до визнання “ПриватБанку” неплатоспроможним, підозрювані на підставі сфальшованих документів здійснили платіж за рахунок коштів банку на суму понад 136,89 млн гривень на користь страхової компанії, пов’язаної з  кінцевими бенефіціарами “ПриватБанку”.

Нагадаємо, з 2017 року НАБУ розслідує справу за фактами можливої ​​розтрати коштів “ПриватБанку” в особливо великому розмірі. За версією слідства, своїми діями керівники та власники установи призвели до збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн. 

А нещодавно директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що Печерський суд Києва готує рішення про передачу справи “ПриватБанку” від НАБУ до іншого органу.