6 квітня НАБУ та САП викрили рідного брата голови ОАСК Павла Вовка разом з іншим адвокатом при отриманні $100 тис. 

Ці гроші, за версією слідства, мали бути передані для винесення позитивного рішення у справі, яка слухається в Окружному адмінсуді. За версією низки ЗМІ, отримати ці гроші мав сам голова ОАСК.

Також у будівлі суду й за місцями проживання фігурантів співробітники НАБУ проводять обшуки.

Нагадаємо, що Павло Вовк 6 разів ігнорував судові засідання, на яких йому мали обрати запобіжний захід у справі “плівок ОАСК”. НАБУ стверджувало, що не може забезпечити голові ОАСК цей примусовий привід, адже ухвала суду не дає права затримати Вовка чи проникнути в його житло. Ситуацію могла вирішити лише Генпрокурорка Венедіктова.

А 17 березня ВАКС відмовив детективам НАБУ у продовженні строків досудового розслідування у справі “плівок ОАСК”. Вищий антикорупційний суд пояснив, що у НАБУ не надали доказів того, що справу “плівок ОАСК” треба досліджувати ще чотири місяці, а для проведення експертиз необхідні додаткові докази.

За версією слідства, у справі “плівок ОАСК”,Павло Вовк створив злочинну організацію, метою якої було встановлення контролю над Вищою радою правосуддя та Вищою кваліфікаційною комісією суддів, а також ухвалення замовних рішень. Разом із Вовком підозрюваними у справі є його заступники Євген Аблов та Володимир Келеберда, судді ОАСК Богдан Санін, Олексій Огурцов, Ігор Погрібніченко, Ігор Качур, ексголова ДСА Зеновій Холоднюк та інші.