Сьогодні провідні громадські організації звернулися до Президента України з проханням відкликати Ольгу Богомолець з посади Голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я.  Про це йдеться у відкритому листі, який підписали найбільші в Україні громадські та пацієнтські організації. 

За словами активістів, приводом для цього листа стали дії Ольги Богомолець, які звели нанівець усі зусилля щодо впровадження медичної реформи.

“В той час, коли медична реформа – найбільш затребувана у суспільстві, Богомолець як Голова парламентського комітету відкрито саботує її. Під час голосування законопроектів у Парламенті, Ольга Вадимівна неправдивими тезами ввела в оману депутатів та фактично заблокувала старт медреформи. Мільйони українців щодня стикаються з брехливою системою медицини, змушені платити хабарі, перебувати у напівзруйнованих лікарнях та лікуватися в принизливих умовах. Заговорювання цієї реформи, як робить Ольга Богомолець, – це злочин проти українського пацієнта”, – зазначає Ольга Стефанишина, виконавчий директор БФ “Пацієнти України”.

Нагадаємо, вчора Парламент голосував за законопроекти, що запускають медичну реформу. Зокрема, законопроект №6327, який докорінно змінює систему медицини, депутати ухвалили в першому читанні. Законопроект №6329, який забезпечує реалізацію медичної реформи, впроваджує чесне та прозоре керування фінансами на користь лікування людей, народні обранці відхилили.

Активісти переконані, що Ольга Богомолець робить все можливе, щоб реформа не відбулася.  Зокрема, йдеться про те, що Голова комітету, маючи усі можливості для конструктивної співпраці та доопрацювання Урядових законопроектів, не з’являлася на засідання парламентської групи під час їх доопрацювання.

“Вчорашнє голосування за медреформу  стало індикатором того, що Голова профільного комітету виступає проти життя та здоров’я українців. Фактично, вона разом з представниками Оппоблоку прагне зберегти гнилу систему хабарництва у лікарнях, яка принижує як пацієнтів,  так і лікарів, а головне – позбавляє усіх якісної медичної допомоги”, – зазначає Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Трансперенсі Інтернешнл Україна.

Активісти переконані, що з такою позицією Голови профільного парламентського комітету реформа медицини не має шансів.

Пацієнти України