22 листопада Ірина Венедіктова підписала, а НАБУ і САП вже вручили підозру чинному народному депутату. За інформацією ЗМІ, ідеться про нардепа з депутатської групи “Довіра” Сергія Шахова.

Підозра стосується недостовірного декларування, а саме – невказаного майна його цивільної дружини на 60 млн грн!

За версією слідства, нардеп не вказав у декларації свою співмешканку Інну Журбу, на яку зареєстрований двоповерховий будинок у “Сонячній долині” в селі Романків під Києвом площею понад 600 кв. м. Саме це житло фігурувало в історії про хворобу Шахова на COVID-19 у березні 2020 року.

І це ще не все. На співмешканку депутата зареєстрований ще один великий котедж площею 1330 кв. м, 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 га,  8 квартир і 8 паркомісць в елітній багатоповерхівці на Печерську та 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці “Центр да Вінчі”.

Ця компанія, своєю чергою, є власницею понад половини будівлі у центрі Києва та майже трьох десятків паркомісць у цьому будинку. Ще Шахов не вказав дачу, нежитлову нерухомість, дві автівки, частки у низці приватних компаній і доходи від продажу нерухомості.

Це перша така підозра за ст. 366-2 чинному народному депутату після відновлення кримінальної відповідальності за внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації.

Шахову загрожує від 68 до 85 тисяч гривень штрафу або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.