2 квітня Київську область звільнили від військ рф, і весь світ вжахнувся від оприлюднених свідчень про їхню криваву жорстокість. ЗМІ та політики написали про Бучанську різанину. Водночас голова Київської ОДА Олексій Кулеба повідомив, що в Бородянці Київської області ситуація ще гірша.

До війни у цьому комфортному селищі біля Києва проживало 13 тисяч мешканців. Тепер замість будинків — руїни, а на вулицях розстріляні автомобілі. Окупанти просто знищили селище.

Саме в Бородянці зробили одну з перших фотографій, яка шокувала світ — на ній був зруйнований дев’ятиповерховий будинок. Окупанти також розстріляли пам’ятник Тарасу Шевченку. 

Зараз рятувальники з усієї України розбирають завали у місті, перед цим територію зачищали та розміновували.

«Дивлячись на масштаби руйнувань, ми можемо лише здогадуватись про те, скільки страшних знахідок чекає на нас»,зауважили рятувальники.

Звільнення Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та інших населених пунктів відкрило інформацію про геноцид українців російськими військами. Наприклад, подібна ситуація в Тростянці. Охтирку та Чернігів росіяни стирали з лиця землі без окупації Армія рф так не змогла їх захопити — натомість знищила їх бомбами та системами залпового вогню. Зі звільненням інших територій кількість таких історій зростатиме. 

Ба більше, всі ці злочини росіяни вчиняють прямо зараз в окупованих містах і селах. І вони вже готуються їх приховувати: міська рада Маріуполя повідомила, що війська рф завезли в місто мобільні крематорії і почали спалювати тіла вбитих мирних мешканців.

Ми віримо, що правду все одно не вдасться приховати, і воєнні злочинці понесуть покарання. Однак це буде після війни. Тоді як уже зараз треба докласти максимум зусиль, щоб зупинити ці злочини:

  • Поширюйте інформацію про звірства рф у світі. Тортури, зґвалтування та вбивства цивільних, мародерство — це все робить не путін, а росіяни. За цим лінком ви знайдете страшні кадри правди.
  • Тисніть на уряди, щоб вони застосували жорсткіші санкції до росії та її партнерів. Зокрема запровадили ембарго на всі російські енергоресурси та відключили всі російські банки від SWIFT. 

Світ має бачити і знати, що таке росія, і як вона “звільняє” українські міста. Світ має згуртуватися, щоб показати рф, що її дії неприпустимі і не будуть толеруватися.