Сьогодні вночі горів будинок голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. На момент інциденту його дружини з дітьми в будинку не було, а батьки встигли вибігти з оселі.

Ми вимагаємо від Авакова та Нацполу оперативного, всебічного та незалежного розслідування у цій справі. Хоч і розуміємо, що за нинішніх обставин це звучить іронічно.

Останніми роками громадянське суспільство зазнає шаленого тиску – погрози, побиття і навіть вбивства. Водночас держава аморфно розслідує ці злочини, тим самим їх заохочуючи.

Безкарність породжує нові напади на активістів і журналістів. Попри рішення щодо виконавців і організатора вбивства Катерини Гандзюк, замовників досі не знайдено. Громадянське суспільство, яке часто грає вирішальну роль у впровадженні змін у державі, щодня ходить по лезу ножа. 

Згідно з минулорічним звітом Тимчасової слідчої комісії, серія нападів на активістів – це не випадковість. У висновку ТСК йдеться, що зокрема в Одесі ці напади є цілеспрямованою злочинною діяльністю з метою залякування активних місцевих жителів, які виступають проти незаконного будівництва та сепаратизму. Понад тим, міська влада в різних регіонах використовує комунальні силові структури для залякування.

Держава в обличчі Президента та Авакова повинні нарешті це зупинити. Та чи зупинять?

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(211) "Громадянське суспільство, яке часто грає вирішальну роль у впровадженні змін у державі, щодня ходить по лезу ножа. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Громадянське суспільство, яке часто грає вирішальну роль у впровадженні змін у державі, щодня ходить по лезу ножа.