Transparency International Ukraine закликає кандидатів на місцевих виборах коректно використовувати результати досліджень прозорості 100 найбільших міст України та не маніпулювати ним задля досягнення політичних цілей.

З 2017 року програма Transparent cities/Прозорі міста проводить щорічне рейтингування найбільших міст України на предмет їхньої прозорості. Дослідження передбачає оцінку міст за стандартизованим підходом за більш ніж 80 індикаторами. Результати роботи місцевої влади у цьому напрямі за 2020 рік будуть опубліковані у першому кварталі 2021 року.

Цієї осені в учасників виборчого процесу може виникнути бажання маніпулятивно використовувати результати рейтингу в агітації за чи проти певних кандидатів. Саме тому організація закликає кандидатів на місцевих виборах відповідально та коректно підходити до поширення і трактування результатів дослідження.

Нагадуємо, що Рейтинг прозорості не враховує особливостей роботи кожного конкретного органу на місцях та окремого контексту. Саме для цього наша команда вже цього року розпочне моніторинг рівня підзвітності органів місцевого самоврядування.

ТІ Україна  залишає за собою право фіксувати публічне використання результатів рейтингу в агітаційній кампанії, а також реагувати на неправдиву (або маніпулятивну) інформацію щодо дослідження.

Transparency International Ukraine — політично нейтральна громадська організація, яка не підтримує жодної з політичних сил, утім готова до взаємодії з ними задля збільшення відкритості та підзвітності місцевої влади в Україні.

Перевірити інформацію, надану кандидатом про рівень прозорості міської ради, можна за посиланням.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected], 093-808-82-78.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна започаткувала програму Transparent cities/Прозорі міста у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити найкращі практики прозорості та підзвітності.

Команда Transparency International Ukraine розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за 86 індикатором у 14 сферах. За три роки середній показник прозорості міст підвищився на 53%.