Transparency International Україна виявила порушення законодавства та низку незрозумілих і дискримінаційних вимог до учасників закупівлі в новому тендері НАЗК на закупівлю послуг з аудиту Реєстру е-декларацій. Українське представництво глобальної антикорупційної мережі звертається до Національного агентства з закликом провести відкриту процедуру щодо дійсно незалежного аудиту Єдиного державного реєстру електронних декларацій.

5 лютого 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило в системі PROZORRO тендер на послуги з аудиту ІТС Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Кінцевим строком подання пропозицій зазначено 21 лютого 2018 року. Серед тендерних вимог наявні, зокрема, наступні:

  • «…Учасник повинен мати створені умови для роботи зі службовою інформацією…». У вимозі згадується постанова, що посилається на акти Держспецзв’язку. Відповідно, є ймовірність, що учасники без доступу до держтаємниці і які не мають експертного висновку від цієї установи, не зможуть прийняти участь в цих торгах. Доцільно уточнити вимоги та за необхідності передбачити можливість переможцю тендеру отримати необхідні документи після завершення тендеру. Крім того, варто визначити чіткий перелік документів, що вимагаються від учасників.
  • «Учасник має застосовувати виключно ліцензійне та дослідницьке програмне забезпечення з підтвердженою відповідністю (сертифікат відповідності або експертний висновок)». Вимога потребує уточнення, однак, наявність в ній «експертного висновку» може значно обмежити конкуренцію через проведення експертизи Держспецзв’язком.
  • «інформаційна довідка… щодо досвіду на ринку телекомунікаційних послуг України та у сфері створення/адміністрування розподілених баз даних не менш ніж 5 років». Вимога є дискримінаційною і порушує рівність вітчизняних та іноземних учасників, передбаченою законодавством про публічні закупівлі.

Крім того, в умовах закупівлі передбачена можливість конкретизації (доповнення) умов проекту Договору при його підписанні з переможцем. Це порушує Закон «Про публічні закупівлі», оскільки умови договору не можуть бути скориговані під час його укладання.  Договір з переможцем має бути укладено відповідно до проекту договору, який міститься у складі тендерної документації.

Доцільно зазначити, що Кабінет Міністрів України зобов’язав НАЗК провести аудит Єдиного державного реєстру декларацій до жовтня 2018 року. Умовами тендеру передбачено строк надання послуг протягом 60 днів з моменту укладання Договору. Такі стислі строки надання послуги, разом із зазначеними ризиками в закупівлі, можуть поставити під сумнів комплексний, професійний та неупереджений аудит Реєстру декларацій.

Дискримінаційні вимоги, які присутні як в даній закупівлі та і в попередній (UA-2018-01-19-001054-b), могли бути підставою небажання учасників приймати участь у закупівлях.  ТІ Україна закликає Національне агентство з питань запобігання корупції внести зміни до тендерної документації з метою приведення її вимог у відповідність до законодавства  та передбачити розумні строки для проведення аудиту Єдиного державного реєстру декларацій.

Також, просимо пояснити, яким чином формувалася очікувана вартість даної закупівлі та попередніх закупівель, в тому числі закупівлі UA-2017-11-27-000704-b, очікувана вартість якої становила 199 тис. грн.

З Листом-зверненням Трансперенсі Інтернешнл Україна до НАЗК можна ознайомитися за посиланням.