Протягом 27-30 березня норвезька та українська молодь взяла участь в міжнародному триденному семінарі «Боротьба з корупцією, детінізація української економіки», організованому представництвом глобального антикорупційного руху Transparency International в Україні, Норвезькою школою економіки та Кафедрою фінансів НаУКМА.

Про корупційну складову тіньової економіки України та успіхи боротьби з корупцією учасники дізналися від голови Правління ТІ Україна Андрія Марусова та голови антикорупційного комітету Верховної Ради України Єгора Соболєва. Засновник групи “Повернись живим” Віталій Дейнега розповів про військовий конфлікт на сході України та корупцію в оборонному секторі. Після лекції професора Норвезької школи економіки Tina Søreide про дотримання законодавства й проблему корупції в різних країнах учасники розпочали роботу з практичними завданнями.

Під час екскурсії до резиденції «Межигір’я» учасники послухали лекцію від асистента програми протидії топ-корупції ТІ Україна Катерина Риженко. Норвежці були вражені масштабами приватного маєтку екс-президента Януковича. Для учасників проекту програма була насиченою й цікавою. Норвезька журналістка зізналася, що після семінару слідкуватиме за ситуацією в Україні й писатиме медійні матеріали в Норвегії, де, за її словами, інформації про Україну здебільшого не вистачає, а новини часом є викривленими й неповними.